11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudenţii programatori craioveni participanți într-un concurs internațional cu concurenți din 15 ţări

Studenţii programatori craioveni participanți într-un concurs internațional cu concurenți din 15 ţări

Studenții Universității din Craiova (Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Facultatea de Științe) vor participa la CatalystsCoding Contest (CCC), concursul internațional de programare organizat de firma austriacă Catalysts Software.

Anul acesta CCC va avea loc pe 22 martie 2019 în 34 de locații în 15 țări: România, Republica Moldova, Austria, Franța, Finlanda, Spania, Cehia, Croația, Tanzania, Olanda, Bielorusia, Egipt, Polonia, Africa de Sud și Uganda.

Participarea este gratuită și deschisă tuturor, indiferent de vârstă, educație sau profesie. Se poate participa individual sau în echipe de două sau maxim trei persoane. Participanții sunt invitați să își aducă propriul sistem de calcul (de preferință, laptop-ul personal), accesul la platforma de concurs făcându-se prin conexiune wireless.
Problema propusă în cadrul competiției constă într-un algoritm organizat pe 7 nivele ce poate fi rezolvat folosind orice limbaj de programare.
Toate exercițiile din concursurile ultimilor 10 ani pot fi accesate pe platforma Catcoder: https://catcoder.codingcontest.org
Premierea se va face imediat după sfârșitul concursului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS