11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevi din Dolj, calificați la olimpiade naționale

Elevi din Dolj, calificați la olimpiade naționale

Olimpiada Națională de Chimie a avut loc anul trecut la Craiova, iar anul acesta va fi la Constanța. O parte din elevii care au fost anul trecut pe podium participă și anul acesta la olimpiadă (Foto: arhiva GdS)

Elevii din județul Dolj continuă să facă performanțe la olimpiadele școlare. 25 sunt deja calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de fizică, chimie și astronomie, care se vor derula în perioada martie-aprilie în diverse orașe din țară. Unul dintre elevii calificați este și din județ, respectiv de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Băilești. De asemenea, o elevă de clasa a VIII-a de la Școala gimnazială „Traian“, Irina Maria Georgescu, este calificată la toate cele trei olimpiade naționale.

În acest an școlar, la olimpiada națională de fizică s-au calificat 12 elevi din județul Dolj. Cinci dintre aceștia sunt de la Colegiul Național „Frații Buzești“, respectiv Vlad Ciuperceanu, clasa a IX-a, Adrian Tonică, clasa a X-a, Maria Dincă, clasa a XI-a, Bianca Mitroi, clasa a XI-a, și Andrei Resceanu, clasa a XI-a. Și de la Colegiul Național „Carol I“ din Craiova sunt trei elevi, respectiv Robert Andrei Vîrtosu, clasa a VIII-a, Răzvan Mihai Ciurescu, clasa a IX-a, Anda Maria Ionică, clasa a X-a. La gimnaziu s-au calificat elevii Cătălina Grecu, clasa a VI-a, de la Școala gimnazială „Elena Farago“, Miruna Andreea Mondescu, clasa VII-a, de la Colegiul Național „Elena Cuza“, Răzvan Gabriel Marcu, clasa a VIII-a, de la Școala gimnazială „Gheorghe Țițeica“, Irina Maria Georgescu, clasa a VIII-a, Școala gimnazială „Traian“. Olimpiada națională de fizică se va derula la Târgoviște, în perioada 29 aprilie – 5 mai.

Elevi pregătiți la Centrul de Excelență pentru olimpiada de astronomie

Olimpiada de astronomie continuă să atragă elevi care pot face performanță. Pentru această olimpiadă, elevii doljeni se pregătesc la Centrul Județean de Excelență Dolj. Pentru etapa națională s-au calificat șase elevi din Dolj. Astfel, la secțiunea juniori sunt elevii Irina Maria Georgescu, clasa a VIII-a, de la Școala gimnazială „Traian“ din Craiova și Antonia Diaconu-Dinu, clasa a IX-a, de la Centrul de Excelență din cadrul Colegiului Național „Carol I“. La secținea Seniori 1 sunt calificați Răzvan Mihail Ciurescu, clasa a IX-a, și Diana Catană, clasa a IX-a, de la Centrul de Excelență din cadrul Colegiului Național „Carol I“, iar la secțiunea Seniori 2 sunt calificați Giulia Maria Bulugean, clasa a XI-a, și Maria Dincă, clasa XI-a, ambele eleve la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova.
Faza națională se va derula la Breaza, în perioada 18-21 aprilie. În această săptămână, se va derula olimpiada națională de chimie
Și la etapa națională a olimpiadei de chimie s-au calificat șapte elevi atât de la gimnaziu, cât și de la liceu. Competiția va începe chiar în această săptămână, respectiv pe 21 martie, la Constanța, și se va încheia pe 15 martie. Județul Dolj va fi reprezentat de elevii Irina Maria Georgescu, clasa a VIII-a, Amelia-Gabriela Milcu, clasa a VIII-a, ambele de la Școala gimnazială „Traian“ din Craiova, dar și de eleva Cornelia Zdrîncă, clasa a VIII-a, la Liceul Teoeretic „Mihai Viteazul“ Băilești. De la Colegiul Național „Frații Buzești“ sunt Cosmin George Matei, de la clasa a X-a, și Florian Chiriac Călina, clasa a XII-a, și alți doi elevi de la Colegiul Național „Carol I“, respectiv Oana Laura Șerbana, clasa a XI-a, și Alberto Ristache, clasa a XII-a. Elevii de liceu au fost și anul trecut pe podium la olimpiada națională de chimie, care a avut loc la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS