8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Un elev din Băileşti a fost eliminat de la simulare

Dolj: Un elev din Băileşti a fost eliminat de la simulare

Astăzi, 18 martie, elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut proba scrisă la limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național, în anul școlar 2018-2019.
Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 46 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XI-a și a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00. Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/ frecvență redusă, învățământ de masă.
La nivelul județului Dolj 10.600 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a XI-a, procentul de prezență a fost de 73, 92%, iar la clasa a XII-a, de 75,84%.
În timpul probei scrise, a fost eliminat un elev din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” Băilești.
Miercuri, 20 martie, elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține proba obligatorie a profilului:
– Simulare la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
– Simulare la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS