Acasă Local Dolj Dolj: Un elev din Băileşti a fost eliminat de la simulare

Dolj: Un elev din Băileşti a fost eliminat de la simulare

-

Astăzi, 18 martie, elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut proba scrisă la limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat Național, în anul școlar 2018-2019.
Examenul de simulare s-a desfășurat în cele 46 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XI-a și a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00. Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/ frecvență redusă, învățământ de masă.
La nivelul județului Dolj 10.600 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a XI-a, procentul de prezență a fost de 73, 92%, iar la clasa a XII-a, de 75,84%.
În timpul probei scrise, a fost eliminat un elev din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” Băilești.
Miercuri, 20 martie, elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține proba obligatorie a profilului:
– Simulare la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
– Simulare la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

Soţ şi soţie, după gratii pentru evaziune fiscală

Poliţiştii doljeni au dus la Penitenciarul Craiova doi craioveni, soţi şi soţie, condamnaţi definitiv la câte cinci ani şi jumătate de închisoare...

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.