Acasă Educatie Posturi puţine pentru profesorii care vor să se titularizeze în Dolj

Posturi puţine pentru profesorii care vor să se titularizeze în Dolj

-

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a publicat lista cu posturile care trebuie ocupate în anul şcolar următor. Deși sunt peste 1.000 de coduri pentru catedre complete sau incomplete, oferta pentru concursul de titularizare care va fi în vară este foarte redusă. Din cele câteva zeci de posturi titularizabile, multe sunt marcate ca fiind deja propuse pentru titularizare pe articolul 253 din Legea Educaţiei Naţionale cu note din anii anteriori sau sunt la completare de normă, ori la pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ. Cele mai multe norme sunt la educatoare şi învăţători, dar multe din aceste norme sunt viabile un an, iar cele care sunt declarate vacante au fost deja marcate ca fiind propuse spre atribuire profesorilor care deja sunt în unităţile şcolare respective.În judeţul Dolj, conform listei publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pentru anul şcolar următor, unităţile de învăţământ preuniversitar au publicat peste 1.000 de coduri, din care 313 sunt posturi complete, dar au viabilitate sub patru ani, iar pentru titularizare sunt 84 de catedre complete, dar dintre acestea 26 sunt deja marcate ca fiind propuse pentru a titulariza profesori cu note din anii anteriori. Cele mai multe situaţii de acest gen sunt la educatoare, fiind 23 de posturi vacante pe patru ani, din care 15 posturi sunt deja marcate ca fiind pentru titularizare pe articolul 253 din Legea Educaţiei Naţionale. Situaţie similară şi la învăţători, unde sunt 11 posturi vacante, dintre care şase sunt deja marcate pentru titularizare cu notă la concurs pe anii anteriori. Şi la educaţie fizică şi sport au fost publicate patru catedre vacante pe perioadă de patru ani, trei dintre acestea fiind deja propuse pentru articolul 253. Discipline care au posturi vacante şi care nu sunt deja propuse pentru titularizare cu concurs din anii anteriori sunt: carting, fizică, limba română, matematică, corepetiţie, muzică instrumentală, pregătire şi instruire practică.

Înscrierile pentru titularizare, în luna mai

Posturile şi fracţiunile de normă care au fost publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj vor fi puse mai întâi la dispoziţia cadrelor didactice care trebuie să îşi completeze norma didactică în altă unitate şcolară. Aceştia pot avea acces la ofertă numai dacă au depus cerere pentru completarea normei, iar orele vor fi acordate în şedinţă publică, care se va desfășura pe 7 martie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. De asemenea, tot spre aceste posturi se vor orienta şi cadrele didactice disponibilizate. Conform metodologiei, lista cu profesorii disponibilizaţi va fi publicată pe 11 martie, iar şedinţa de repartizare pe noile posturi va fi pe 27 martie. De asemenea, anul acesta s-a revenit asupra situaţiei în care titularii care vor să îşi schimbe catedra pot face acest lucru prin pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ.Tinerii absolvenţi de studii universitare care vor să vină la catedră în anul şcolar următor sau profesorii suplinitori care nu primesc continuitate pe catedra pe care îşi desfăşoară activitatea în prezent se pot înscrie pentru concursul de ocupare a posturilor didactice care vor mai rămâne disponibile. Dosarele de înscriere pentru concurs se vor depune în perioada 16-24 mai. Candidaţii vor susţine şi o inspecţie la clasă, iar proba scrisă va fi pe 17 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat și în Spania

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a lansat duminică și în Spania, la Madrid. Printre discursurile mobilizatoare ale coordonatorilor s-a numărat și discursul...