Acasă Educatie Universitatea din Craiova va avea hartă digitală

Universitatea din Craiova va avea hartă digitală

-

Prorectorul prof.univ.dr. Nicu Bîzdoacă a anunţat deschiderea oficială a CRAIF

Departamentul de Informatizare al Universităţii din Craiova a creat o primă hartă digitală a centrului universitar craiovean, care va putea fi accesată de studenţi de pe telefon sau tabletă. Harta are ca scop să-i ajute pe cursanţi să găsească mai repede sălile de curs sau alte obiective din departamentele Universităţii din Craiova. Iniţatorii acestei hărţi au plecat tocmai de la ideea că, de multe ori, studenţii cer ajutorul angajaţilor Universităţii pentru a găsi salile de curs. Cursanţii sunt invitaţi însă să vină cu propuneri pentru a îmbunătăţi harta digitală. Aceasta a fost provocarea care a fost lansată ieri tinerilor ce studiază la Universitatea din Craiova, aceasta fiind şi prima activitate care se va derula în cadrul Centrului de Resurse și Asistență în Învățare și Formare (CRAIF), care s-a deschis ieri oficial. Centrul de Învăţare pentru studenţi îşi are sediul în cadrul Bibliotecii Universităţii din Craiova din cartierul Lăpuş şi are ca scop desfăşurarea unor activităţi de consiliere şi dezvoltare personală a tinerilor, astfel încât aceştia să nu mai ajungă să abandoneze studiile universitare. „Principalul scop al înființării și organizării CRAIF este îmbunătățirea performanțelor universitare ale studenților din anul I, studii universitare de licență de la buget şi taxă, aflați în situații de risc, prin facilitarea accesului la informație, precum și la resursele și instrumentele selectate în funcție de propriile nevoi și propriul ritm de învățare, dezvoltare și formare, necesar implicării lor, individuale sau colective, în activitățile pe care intenționează să le desfășoare, și, pe termen lung, în dezvoltarea carierei și potențarea rolului lor în societate“, a precizat prof.univ.dr.ing. Nicu Bîzdoacă, prorectorul Universităţii din Craiova. Studenţii craioveni sunt aşteptaţi şi ei cu diverse propuneri. De altfel, primii paşi pentru a-i atrage spre Centrul de Asistenţă şi Învăţare au fost făcuţi chiar înainte de deschiderea oficială, prin iniţierea unui concurs pentru stabilirea logo-ului.

Studenţi prezenţi la deschiderea Centrului de Resurse și Asistență în Învățare și Formare

„Au participat studenţi, absolvenţi, dar şi profesori. A fost o competiţie la care au fost propuse 30 de logo-uri şi avem trei organizaţii studenţeşti câştigătoare“, a spus Loredana Cotocel, asistent-manager în cadrul centrului. Cele trei asociaţii câştigătoare au fost: Asociaţia studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Sociale, care a obţinut locul I, Organizaţia Studenţilor de la Facultatea de Automatică, Calculatoare – locul II şi Asociaţia studenţilor de la Facultatea de Litere – locul III. Studenţii au fost recompensaţi cu medalii şi premii.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.