Acasă Educatie Elevii de la CN „Fraţii Buzeşti“ vor simula evaluarea naţională la matematică

Elevii de la CN „Fraţii Buzeşti“ vor simula evaluarea naţională la matematică

-

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova începe să verifice gradul de pregătire al elevilor de clasa a VIII-a pentru examenul de evaluare naţională. Elevii vor susţine marţi, 29 ianuarie, simularea evaluării naţionale la matematică. Subiectele vor fi elaborate la nivelul unităţii şcolare, anunţă managerul unităţii de învățământ. „Decizia de a organiza această simulare a aparţinut profesorilor de matematică din cadrul colegiului pentru a verifica gradul de pregătire al elevilor pentru evaluarea naţională. Simularea se va derula în condiţii de examen, elevii sunt repartizaţi pe săli şi vor fi pornite camerele de supraveghere. Evaluarea va începe la ora 13.30 şi elevii vor avea la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele. După simulare vor continua să participe la orele de curs pe care le au în ziua respectivă“, a precizat Carmen Ştefănescu, managerul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“. La simularea evaluării naţionale sunt aşteptaţi să participe toţi cei 150 de elevi care sunt acum în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.
Anual, elevii susţin şi o simulare a examenelor naţionale cu subiecte de la Ministerul Educaţiei. Datele pentru aceste simulări nu au fost publicate deocamdată. Se ştie doar că evaluarea naţională pentru elevii de clasa a VIII-a se va desfăşura pe 18 iunie 2019, când este stabilită proba scrisă la limba şi literatura română, şi pe 21 iunie la matematică.

ȘTIRI VIDEO GdS

Primarul din Drăgăneşti-Olt, judecat la Craiova

Curtea de Apel Craiova a început, săptămâna trecută, judecarea apelului formulat de primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii au susţinut că edilul și-a reparat mașina din banii primăriei, prejudiciul fiind de aproape 13.000 de lei.

Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume

Modelul Bella Hadid este cea mai frumoasă femeie din lume, datorită simetriei sale faciale, analizată cu ajutorul unei formule matematice preluate de...

Horoscop

Berbec Evitați compania celor care vă caută doar când au nevoie. Se prefigurează discuții, călătorii diverse și multă forfotă mentală. Ordonați-vă treburile...