Acasă Educatie Doljul va găzdui o singură olimpiada naţională

Doljul va găzdui o singură olimpiada naţională

-

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat calendarul concursurilor naţionale şi internaţionale destinate elevilor din învăţământul preuniversitar. Competiţiile vor începe în luna martie şi se vor termina în luna iunie. Conform listei publicate de Ministrerul Educaţiei Naţionale, judeţul Dolj va găzdui în acest an o singură olimpiadă naţională. Este vorba de Olimpiada naţională la protecţia mediului din domeniul discipline tehnice. Competiţia se va derula în perioada 22 – 26 aprilie.
Anul acesta, o noutate o reprezintă apariția Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică, ale cărei probe se vor desfășura cu subiecte construite pe o abordare transcurriculară. În calendarul concursurilor naţionale au fost publicate şi concursurile autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Din totalul celor 63 de concursuri școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale, opt se vor desfășura în premieră, atât în cadrul unor discipline precum matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, cât și în domeniul învățământului profesional și tehnic/transdisciplinar.
În categoria concursurilor naționale școlare, fără finanțarea Ministerului Educației Naționale, sunt incluse 139 de competiții, în timp ce calendarul activităților educative naționale (finanțate și nefinanțate de MEN) cuprinde 314 proiecte, selectate în urma unui proces riguros de evaluare.
Activitățile educative se desfășoară în afara orelor de curs și oferă elemente de noutate în raport cu disciplinele studiate de elevi prin curriculumul obligatoriu. Acestea pot avea ca bază informațiile acumulate și competențele dezvoltate de elevi pe parcursul anului școlar, fiind complementare sau vizând aplicarea practică a acestor informații și competențe. Proiectele cuprinse în calendarele competiționale ale MEN sunt o formă de evaluare a competențelor dobândite de elevi în cadrul activităților de timp nonformal organizate în școală și în afara ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

(Audio) Monica Sună: Se construiesc noi unităţi şcolare în Dolj

În judeţul Dolj se construiesc patru noi unităţi de învăţământ, a anunţat inspectorul şcolar general, Monica Sună, la Radio Sud, în cadrul emisiunii "Teză la radio".