Acasă Educatie ISJ Dolj nu mai reduce centrele de examen pentru elevi

ISJ Dolj nu mai reduce centrele de examen pentru elevi

-

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj renunţă în acest an la organizarea evaluării naţionale doar în 90 de centre de examene şi revine la decizia ca probele scrise susţinute de elevi să se deruleze în toate cele 157 de unităţi de învăţământ. În aceste condiţii, elevii care vor absolvi clasa a VIII-a în acest an nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta în zilele examenului.
Anul trecut, candidaţii au fost obligaţi să parcurgă distanţe de peste 18 kilometri pentru a ajunge în sălile de examen. Măsura de a avea mai puţine centre de examen a fost luată anul trecut cu scopul de reduce cheltuielile cu acest examen, în sensul de a nu mai avea situaţii în care să se organizeze comisie de examen pentru cazurile în care sunt doar câţiva candidaţi. Conform raportului publicat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, în acest an şcolar sunt 5.349 de copii, înscriși în clasa a VIII-a. Cei mai puţini sunt la şcolile Gogoşu şi la Botoşeşti-Paia, câte trei copii, şi la Şcoala Gimnazială Terpeziţa, cinci copii. Probele scrise se vor derula pe 18 iunie şi 20 iunie.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.