10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMalu Mare va avea grădiniţă nouă

Malu Mare va avea grădiniţă nouă

În comuna Malu Mare se va construi o grădiniţă nouă pentru copii. Primăria a scos deja la licitaţie proiectarea şi execuţia investiţiei în valoare de 500.000 de euro. Imobilul va fi construit pe locul actualei grădiniţe, care funcţionează în spaţiul unui fost grajd.

Grădiniţa din Malu Mare va fi construită printr-un proiect cu fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, gestionat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor din Mediul Rural. Conform proiectului, noua grădiniţă va avea o suprafaţă utilă de 446 mp, adică va fi mult mai mare decât actuala unitate şcolară. Primăria Malu Mare a început deja demersurile în acest sens, scoţând la licitaţie proiectarea, dar şi execuţia grădiniţei.
„Pe 6 februarie se termină depunerea ofertelor şi pe 7 februarie o să ştim firma câştigătoare. Sper să nu avem contestaţii, ca în primăvară să începem construirea grădiniţei. Am scos la licitaţie proiectarea şi execuţia grădiniţei“, a spus Ilie Dodocioiu, primarul comunei Malu Mare. Noua grădiniţă este necesară pentru că actualul imobil ar fi impropriu pentru copii.
„Am luat decizia să construim o nouă grădiniţă pentru că sunt peste 50 de copii numai în Malu Mare, care învaţă într-o clădire improrie. Înainte a fost grajd. Pe interior arată bine pentru că am văruit-o, am schimbat becurile, am pus covoare pe jos, am asigurat un sistem de încălzire. Spaţiul este impropriu pentru un poces educaţional la preşcolari. Localul este mic şi foarte vechi. Chiar a venit un expert evaluator în construcţii şi ne-a făcut o expertiză prin care ne-a cerut să demolăm această clădire. Dacă vor începe în primăvară lucrările, pe preşcolari o să-i ducem în clădirea în care funcţiona liceul şi unde avem acum doar clase pentru şcoala profesională sau la şcoala generală. Va fi o mutare provizorie. Noua construcţie va fi una la standarde europene. Grădiniţa este prevăzută cu împrejmuire, cu cinci calculatoare, cu videoproiectoare, cu televizoare, cu cancelarie, cu loc de joacă. Vom aloca şi noi bani ca şi cofinanţare, cel puţin 150.000 de lei, ca să îi asigurăm utilităţile, să luăm lemne pentru că va avea centrală pe lemne“, a mai spus primarul comunei Malu Mare. Conform proiectului, durata de execuţie a lucrărilor este de 15 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS