23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Educatie Profesorii vor avea salarii mai mari decât directorii şcolilor

Profesorii vor avea salarii mai mari decât directorii şcolilor

-

Cadrele didactice care predau la catedră primesc de la 1 decembrie 2018 un spor pentru suprasolicitare de 10% din salariul brut. Preşedintele filialei Dolj a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Constantin Rada, spune că de acest spor nu vor beneficia personalul didactic auxiliar, directorii de şcoli şi inspectorii şcolari. Sindicaliştii spun însă că prin acordarea acestui spor doar cadrelor didcatice vor apărea situaţii în care un profesor va avea salariu mai mare decât managerul. „Un profesor care are vechime peste 25 de ani la catedră, gradul didactic I şi gradaţie de merit va încasa mai mulţi bani decât directorul unităţii şcolare, odată ce va avea şi sporul de 10% pe care cei cu funcţii de conducere nu îl primesc. În aceste situaţii, managerii nu vor mai fi motivaţi să rămână în funcţii, ci vor prefera să revină la catedră pentru că ştiu sigur că acolo vor avea mai mulţi bani“, a mai spus Rada. De asemenea, sindicaliştii au făcut demersuri către Ministerul Educaţiei, dar şi către Ministerul Finanţelor Publice să acorde salariaţilor din învăţământul preuniversitar şi indemnizaţia de hrană, conform articolului 18 din Legea nr. 153/2017 care prevede ca această indemnizaţie să fie plătită începând cu 1 decembrie. Sindicatele spun că reprezentanţii SIVECO au făcut precizări pe forumul EDUSAL ca indemnizaţia de hrană să nu fie plătită, începând cu luna decembrie. Indemnizaţia de hrană reprezintă a 12-a parte din salariile minime brute la nivel naţional.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.