Acasă Local Dolj Schimbări pentru examenul de definitivat

Schimbări pentru examenul de definitivat

-

Cadrele didactice debutante care vor să obţină dreptul de practică în învăţământul preuniversitar trebuie să promoveze examenul naţional de definitivat. Media minimă de promovare este 8. Pentru sesiunea de anul acesta, Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat schimbări în ceea ce priveşte programele pentru trei discipline de examen. Candidaţii vor învăţa după noi programe dacă predau disciplinele Cultură civică şi educaţie socială, Religie creştină după Evanghelie şi Artele Spectacolului. Noile programe au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, dar şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, la secţiunea definitivat. Modificările sunt valabile pentru proba scrisă, care se va desfăşura pe 24 iulie. Până la examenul scris, cadrele didactice trebuie să treacă de proba eliminatorie, care constă în susţinerea a doua inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional.
În acest an școlar, profesorii care nu au susținut sau nu au promovat acest examen au avut posibilitatea să se înscrie până pe 19 octombrie. Inspectoratul Școlar Județean Dolj a publicat lista cu candidații admiși, iar la nivelul județului, au fost acceptate 196 de cadre didactice, cu patru mai mult decât anul școlar anterior, când au promovat 67%. O parte dintre cei nepromovați în sesiunea anterioară s-au înscris și anul acesta. Sunt și situații în care, la anumite specializări, cadrele didactice încearcă din 2012 sau 2013 să promoveze acest examen și nu au reușit. Conform metodologiei, profesorii au la dispoziție trei sesiuni gratuite, iar cei care le epuizează plătesc taxă, care în prezent este de 300 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amenzi aplicate de DSP angajaților a trei unități medicale din Gorj

Angajații a trei unități spitalicești din Gorj au fost amendați recent de către Direcția de Sănătate Publică pentru nerespectarea legislației în domeniul...