8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDolj: Profesori voluntari vor face cursuri de educație pentru sănătate în opt școli

Dolj: Profesori voluntari vor face cursuri de educație pentru sănătate în opt școli

Încă din anul 1998, Salvați Copiii România desfășoară programul Educație pentru sănătate, care se derulează în prezent în București și în alte 15 orașe în care organizația desfășoară activități socio-educaționale, respectiv Iași, Mangalia, Craiova, Târgu Mureș, Timișoara, Suceava, Brașov, Petrila, Reșița, Pitești, Piatra Neamț, Negrești, Târgoviște, Constanța și Cluj Napoca. Proiectul are drept obiective facilitarea însușirii de cunoștinte și deprinderi corecte în rândul elevilor privind adoptarea unui stil de viață sănătos, îmbunătățirea documentelor curriculare (materiale didactice, ghiduri pentru cadre didactice, materiale auxiliare, activități de predare-învățare-evaluare), precum și creșterea cu 10% a numărului de unități de învâțământ în care se implementează opționalul de Educație pentru Sănătate.
Pentru acest an școlar s-au încheiat un număr de 8 parteneriate cu școli gimnaziale și licee din Craiova și județul Dolj. Astfel școlile implicate din acest an de proiect sunt: Școala Gimnazială „Ion Creangă”-Craiova,”Școala Gheorghe Bibescu”-Craiova,Liceul Teoretic „Henri Coandă”,Colegiul Ștefan Odobleja,Școala Gimnazială Podari,Școala Gimnazială Breasta,Liceul Tehnologic „Ionete Aurelian”-Malu Mare,Școala Gimnazială „Eliza Opran”-Ișalnița. Joi a avut loc o întâlnire cu 40 cadre didactice voluntare,care vor desfășura activitățile de educație pentru sănătate în rândul elevilor. Acestea au fost instruite pe următoarele teme nutriție și exercițiu fizic, sănătate emoțională, educație sexuală, prevenirea comportamentelor de consum. Instruirile au fost desfășurate cu ajutorul partenerilor din proiect,anume din partea Direcției de Sănătate Publică, dr. Ciovică Cristiana,iar din partea CJRAE a fost consilierul Alina Stănculescu.
Coordonatorul Programului în județul Dolj este asistent social principal Loredana Tîrnăveanu, care va desfășura activitățile sub coordonarea prof. Cornelia Pasăre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS