17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieValentin Popa: "Toaletele din curtea şcolilor trebuie să dispară până în 2020"

Valentin Popa: „Toaletele din curtea şcolilor trebuie să dispară până în 2020”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, i-a invitat luni pe primari să acceseze fonduri pentru rezolvarea problemelor la şcoli care ţin de lipsa autorizaţiilor ISU de securitate la incendiu şi a subliniat că, până în 2020, trebuie să dispară toaletele din curtea unităţilor de învăţământ, potrivit Agerpres.
„Educaţia este o prioritate naţională şi, sigur, toţi primarii sunt invitaţi să aplice proiecte în acest sens. Sunt mulţi bani necesari pentru a remedia toate aceste aspecte şi nu e singurul aspect de remediat. Şi toaletele în curte trebuie să dispară până în anul 2020, aşa cum a decis doamna prim-ministru”, a afirmat Valentin Popa la Sândominic, unde a participat la deschiderea anului şcolar.ale.

În discursul susţinut la Şcoala Gimnazială „Marton Aron” din localitatea Sândominic, ministrul Educaţiei a precizat că, în acest an, au fost tipărite, la Editura Didactică şi Pedagogică, 153 de titluri pentru şcolile care predau în limbile minorităţilor naţionale, 26 dintre acestea nemaifiind editate niciodată în ultimii 20 ani.

Totodată, Popa a menţionat că, în premieră, în 2018, au fost asigurate locuri bugetate separate pentru accesul în învăţământul superior al absolvenţilor din mediul rural şi a făcut referire la un „proiect de suflet”, la care lucrează de mai multe luni.
Acesta şi-a exprimat speranţa că, prin acest proiect, se va reduce considerabil abandonul şcolar şi vor fi motivaţi atât elevii cât şi profesorii pentru a creşte nivelul calităţii educaţiei şi în mediul rural.

Ministrul Educaţiei Naţionale a participat la ceremonia de deschidere a anului de învăţământ la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc şi la Şcoala Gimnazială „Marton Aron” din comuna Sândominic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS