12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieConcurs pentru posturi de directori la școli

Concurs pentru posturi de directori la școli

Inspectoratul Școlar Județean Dolj scoate la concurs posturile de director și director adjunct care nu au fost ocupate prin examen național. În județul Dolj, sunt 19 posturi vacante. La acestea se adaugă și un post de director adjunct la Școala Gimnazială „Traian“, eliberat după ce cadrul didactic care l-a ocupat prin concurs național a demisionat. Cadrele didactice care vor fi selectate vor ocupa funcțiile prin detașare în interesul învățământului pe perioadă de maximum un an școlar.

În curând va avea loc o nouă etapă de selecție pentru funcțiile de director și director adjunct la unitățile școlare la care în sesiunile de concurs național fie nu s-a înscris nici un candidat, fie nu a promovat nici unul dintre cei care au încercat să le ocupe. Astfel, la nivelul județului Dolj au rămas libere 13 funcții de director. Acestea sunt la: Liceul Adventist Craiova, Școala Gimnazială Sadova, Școala Gimnazială Gângiova, Școala Gimnazială Gighera, Școala Gimnazială Grecești, Școala Gimnazială Izvoare, Școala Gimnazială „Petre Mănărcescu“ Lipovu, Școala Gimnazială Seaca de Câmp, Școala Gimnazială Tălpaș, Școala Gimnazială Teslui, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul“ Craiova, Școala Gimnazială Cerăt, Școala Gimnazială „Marin Sorescu“ Bulzești. De asemenea, pentru director adjunct, posturi vacante sunt la Liceul Special „Bethoveen“, Liceul Tehnologic „Ștefan Anghel“ Băilești, Liceul Teoretic „George Marincu“ Poiana Mare, Liceul Teoretic „Gheorghe Vasilichi“ Cetate, Școala Gimnazială Filiași și Școala Gimnazială Sadova. La acestea se adaugă din această vară și funcția de director adjunct de la Școala Gimnazială „Traian“ din Craiova, eliberat după ce a demisionat cadrul didactic care l-a ocupat prin concurs național. Aceste funcții vor fi ocupate prin concurs de dosare care se depun până astăzi inclusiv. Dosarul de concurs trebuie să conțină curriculum vitae, la care se adaugă documentele originale ca justificatoare. De asemenea, se depune și o scrisoare de intenție. Candidatul la o astfel de funcție trebuie să aibă calificativul „foarte bine“ în ultimii patru ani. De asemenea, trebuie să facă dovada că nu a fost sancționat disciplinar în ultimii patru ani. Aspiranții la funcțiile de conducere trebuie să depună și o declarație că nu sunt lucrători sau colaboratori ai Securității și să dea o declarație pe propria răspundere că nu sunt președinți sau vicepreședinți ai unei formațiuni politice.
„Numirea prin detașare în interesul învățământului a cadrelor didactice pe funcțiile de director și director adjunct se realizează cu respectarea prevedrilor în vigoare, stipulate în legislația în vigoare“, a precizat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
În perioada 8-14 august se analizează dosarele candidaților în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj și pe 14 august se afișează rezultatele. Cei care vor ocupa posturile vor fi numiți cu detașare în interesul învățământului până la organizarea unui nou concurs național sau până la sfârșitul anului școlar 2018-2019. Și directorii care ocupă posturile de conducere prin concurs național vor fi evaluați și vor primi un calificativ pentru activitatea derulată în anul școlar 2017-2018.
Documentele pentru evaluare se vor depune în perioada 23-31 august, iar calificativele și punctajul aferent acordat de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj vor fi comunicate pe 28 și 29 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS