Mulți candidați la bac sunt nemulțumiți de notele primite

Colegiul Național „Elena Cuza“ din Craiova are una din cele două medii de 10 la bacalaureat din județul Dolj


Absolvenții de liceu au aflat ieri primele rezultate ale bacalaureatului. În județul Dolj, 65,03% din candidații prezenți au promovat această sesiune. Două eleve au reușit cu media 10 și un singur liceu are rata de promovare de 100%. Profesorii spun că sunt mulți candidați nemulțumiți de notare și care au depus contestații. Și în Mehedinți, Olt, Gorj și Vâlcea procentele de promovare sunt peste 60%.

Emoțiile primei sesiuni a examenului național de bacalaureat au luat sfârșit ieri, înainte de prânz, când pe site-ul Ministerului Educației Naționale au fost afișate primele rezultate. În județul Dolj, din 4.354 de candidați, 526 au absentat, iar sesiunea a fost promovată de 2.470. În comparație cu anul 2017, procentul de promovare a scăzut cu 3%. „Procentul de promovare este de 65,03%, în ușoară scădere față de anul trecut. La nivel național suntem pe locul 23. Sunt două medii de 10, obținute de Mădălina Georgiana Putere, de la Colegiul Național «Frații Buzești», și Maria Iulia Roșu, de la Colegiul Național «Elena Cuza». De asemenea, sunt 236 de note de 10. Dintre acestea, 51 sunt la Matematică, 50 la Logică, 46 la Istorie, 40 la Anatomie, 16 la Geografie, 10 la Fizică, 9 la Limba română, 5 la Economie, 3 la Informatică, 2 la Biologie, 2 la Chimie și 2 la Sociologie“, a precizat inspectorul școlar general Monica Leontina Sună.

Inspectorul școlar general Monica Sună a precizat că în Dolj procentul de promovare înainte de contestații este 65,03%

Topul liceelor, după rezultate

În ceea ce privește rezultatele pe unități de învățământ în Dolj, procent de 100% promovați s-a înregistrat doar la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Aici au fost 36 de candidați, iar cea mai mică medie de promovare a fost 7,10. Toți elevii au susținut proba obligatorie a profilului la matematică, întrucât specializarea la acest liceu este matematică-informatică. Pe locul doi în clasamentul județean, după primele rezultate, se află Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, cu 243 de candidați înscriși, din care doar unul nu a promovat. Pe locul trei se află Colegiul Național „Elena Cuza“ din Craiova, cu un procent de promovare de 98,37%, fiind cinci absolvenți care nu au promovat bacalaureatul. Pe locul patru se află Colegiul Național „Carol I“ din Craiova, cu 95,74% promovați, 12 absolvenți nepromovând examenul. Pe locul cinci în clasament este Seminarul Teologic Ortodox, cu 95,65% promovați. Inspectorul școlar general Monica Sună a precizat ieri că în această sesiune Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ a înregistrat o scădere a procentului de promovare cu 3%, având 93,07% dintre candidați promovați. Cu nici un promovat apare Liceul „Beethoven“ din Craiova, de la care au fost șapte candidați înscriși la bacalaureat, dar nici unul nu s-a prezentat la examen. Alte nouă unități școlare au procent de promovare sub 20%.

Managerul Colegiului „Frații Buzești“: „Elevii sunt nemulțumiți de note“

În multe situații, elevii nu sunt mulțumiți de note, aspect pe care îl subliniază și managerul Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova. „Sunt zeci de elevi care au depus contestații, nemulțumiți de sistemul de notare. Mulți spun că au făcut mai mult. Cei mai mulți sunt nemulțumiți de notele de la Limba și literatura română. De exemplu, sunt 14 elevi de la acest colegiu care au obținut 10 la proba obligatorie a profilului, susținută la Matematică sau la Istorie, dar și la proba la alegere, și la Limba română au note sub 9 și spun că sunt nedreptățiți. Sunt elevi buni. Paradoxul este că la Limba și literatura română subiectele au fost accesibile, nu au creat probleme. Nu înțeleg de ce notele sunt atât de mici“, a spus Carmen Ștefănescu, managerul Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova.

Mehedinţi: Promovabilitate de 60,48%

Procentul de promovare la examenul de bacalaureat sesiunea iunie 2018 în judeţul Mehedinţi este de 60,48 la sută. Doi elevi au reuşit performanţa să obţină media 10 la examen, ambii fiind elevi ai Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţeica“ din Drobeta Turnu Severin, specializarea matematică-informatică: Mihai Adrian Badi şi Emilian Claudiu Mănescu. A treia medie pe judeţ, 9,95, a fost obţinută tot de o elevă a Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţieca“, Iulia Natalia Mitrache.

Vâlcea: Doi elevi de 10

Doi elevi din judeţul Vâlcea au reușit să obțină media 10, Antonio Sebastian Dumitrașcu, de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab“ din Râmnicu Vâlcea, și Ionela Cristina Enache, de la Colegiul Național „Gib Mihăescu“ din Drăgășani. Următoarea medie pe județ este 9,96 și a fost obținută de Irina Gabriela Ionescu, de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab“ din Râmnicu Vâlcea.


Olt: 64,9% rată a promovabilității, o singură medie de 10, o școală cu toți prezenții admiși

În Olt, procentul de promovare a crescut cu aproape 2% față de anul trecut

2.911 candidați s-au înscris pentru susținerea probelor bacalaureatului 2018, însă 293 nu s-au mai prezentat. Dintre cei prezenți, 1.699 au promovat examenul, dintre care 457 cu medii foarte mari, între 9,00 și 9,99. O singură medie de 10 s-a înregistrat în județ, performera fiind Diana Roxana Căpriță, absolventă a Colegiului Național „A.I. Cuza“ din Corabia.

Rezultatele înainte de contestații au produs și câteva surprize, pe primul loc situându-se Liceul Tehnologic Tufeni, unde toți cei șase candidați prezenți la probele bacalaureatului au promovat examenul. Alți șase absolvenți ai aceleiași unități de învățământ nu s-au prezentat la examen.

Locul doi în topul pe județ este ocupat de Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ din Caracal, cu 244 de elevi prezenți, 5 neprezentați și 7 respinși; locul 3 – Colegiul Național „Ion Minulescu“ Slatina, cu 92,42% promovați, 264 prezenți, 5 absenți și 20 respinși; locul 4 – Colegiul Național „Radu Greceanu“ Slatina – rată a promovabilității 90,50%, 242 candidați prezenți, niciun neprezentat și 23 respinși; locul 5 – Liceul Teoretic „Petre Pandrea“ Balș – 89,36% promovați, 141 candidați prezenți, 10 neprezentați și 14 respinși; locul 6 – Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu“ Slatina – 74,69% promovați, 241 prezenți, 11 neprezentați și 61 respinși; locul 7 – Colegiul Național „Ioniță Asan“ Caracal – 69,27% promovați, 192 prezenți, 8 neprezentați și 59 respinși; locul 8 – Colegiul Național „A.I. Cuza“ Corabia – 64,43% promovați, 253 prezenți, 14 neprezentați și 90 respinși; locul 9 – Liceul Tehnologic din Iancu Jianu – 63,16% promovați, 19 prezenți, 1 neprezentat și 7 respinși; locul X – Liceul cu Program Sportiv – 59,72% promovați, 72 prezenți, 9 neprezentați și 29 respinși.

Gorj: Două licee cu 0 promovaţi, nicio medie de 10

Procentul de promovablitate înregistrat în judeţul Gorj a fost de 60,61%. Potrivit rezultatelor înainte de depunerea contestaţiilor, nu a fost înregistrată nicio medie de 10, iar la două licee (Stoina şi Turburea) nu a promovat niciun candidat. Cel mai mare procent de promovaţi a fost la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, respectiv 97,1%. În Gorj, au participat la examenul de bacalaureat din acest an 3.366 de candidaţi şi s-au prezentat 3.054. Au fost respinşi 1.201, iar doi candidaţi au fost eliminaţi. Cele mai multe medii au fost între 7 şi 7,99, respectiv 549, iar medii între 9 şi 9,99 au obţinut 328 de elevi. Medii între 6 şi 6,99 au primit 456 de candidaţi. La prima sesiune au participat candidaţi de la 33 de colegii şi licee din judeţ.

Procente mici au fost înregistrate la Colegiul „Traian Vuia“ din Târgu Jiu – 7,14% și la Liceul Agricol de la Bârseşti – 6,67%. De asemenea, 7 candidaţi din 21 au promovat examenul la Bâlta, 5 din 49 la liceul din Roşia de Amaradia, 3 din 24 la liceul din Roşia Jiu, Fărcăşeşti. La liceul din Ţicleni doar 9 candidaţi din 58 au promovat, procentul fiind de 18%, iar la liceul din Tismana 3 din 23. La Turburea şi la Stoina nu a promovat nimeni. Este de precizat că la Liceul din Turburea şi anul trecut a fost înregistrat acelaşi rezultat.

Procente de peste 90% au obţinut doar trei colegii naţionale, toate din Târgu Jiu: Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ (97,1%), Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“( 95,83%) şi Colegiul Naţional „Spiru Haret“ (95,80%).

La prima sesiune, cea mai mare medie, 9,98, a fost obţinută de o elevă de la Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, Ioana Toloargă, câştigătoarea Olimpiadei Naţionale de Religie din acest an.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 5 iulie 2018

Actualitate

» Măsuri pentru combaterea pestei porcine
» Virusul pestei porcine africane, confirmat într-o gospodărie din localitatea Istria, judeţul Constanţa
» Angela Merkel susţine reducerea taxelor vamale ale UE la importurile de maşini din SUA
» Bilete de călătorie emise on-line pentru vizitatorii Deltei
» Porumbul congelat din Ungaria, posibilă sursă de contaminare în mai multe țări europene
» Barna (USR): “Am convingerea că acesta este începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea”
» Parlamentarii Opoziţiei spun că PSD – ALDE nu au motive şi nici curaj să îl suspende pe Iohannis
» Guvernul german şi cel ungar au viziuni diferite cu privire la migraţie, constată Merkel
» PNL, USR şi PMP au sesizat CCR cu privire la modificările Codului penal
» În Australia, 7% din totalul speciilor de reptile sunt pe cale de dispariție
» Un laic a fost numit pentru prima dată la conducerea unui minister de la Vatican
» Secretarul general al Consiliului Europei cere României să aștepte opinia Comisiei de la Veneția înainte de a schimba Codul Penal
» Comisia de la Veneția va prezenta opinia privind modificarea Codului Penal pe 19 octombrie
» Gorj: Comuna Polovragi va avea propriul steag
» Statul dă ordonanță pentru criptomonede. Prag de 350.000 euro la emitere
» Călin Popescu-Tăriceanu le-a solicitat şefilor misiunilor diplomatice ale UE tatelor membre ale Uniunii Europene să comunice cu autoritățile pe canalele consacrate
» Proiectul de lege de modificare a Codului rutier, adoptat

Publireportaj

» Clinica Whitekiss – un loc pentru sănătate dentară și frumusețe facială
» Drumul către casa visurilor tale are sens UNIC
» Importanţa analizelor medicale în timpul sarcinii (p II)
» Consultare publică la Primăria Craiova

Local

» Scandal soldat cu victime în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea
» Urmărit în Germania pentru furt, prins în Vâlcea
» Un poliţist este cercetat disciplinar pentru că a postat un clip contra situaţiei din ţară

Dolj

» Au venit primele utilaje de colectare a gunoiului din containerele îngropate
» Întreruperi energie electrică de luni
» Dolj: Pietonii, căruţaşii şi bicicliştii în atenţia poliţiştilor de la Rutieră
» Dolj: Prins cu țigări de contrabandă în maşină

Gorj

» Autoritățile au înlăturat busturile familiei Tătărescu
» Protocol cu scandal la primărie
» Absolvenţii de liceu sau de facultate nu mai vor şomaj
» Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a lansat mai multe albume de fotografie la Tel Aviv
» Tabără de sculptură lângă Mănăstirea Polovragi
» Gorj: Incendii la două gospodării din Runcu şi Negomir

Vâlcea

» Accident cu cinci răniți în Vâlcea
» Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea va avea spectacole în Scuarul Mircea cel Bătrân
» Poliţiştii vâlceni au confiscat 113 metri cubi de cherestea
» Vâlcea: Activităţi de prevenţie în centrele de plasament
» Urmărit în Germania, prins în Vâlcea
» Scandal soldat cu victime în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea

Sport

» Naționala de volei, în pregătire la Craiova
» Costel Vasiluță, omagiat de foștii prieteni și elevi
» „U“ Craiova a trecut pe modul fotbal-business
» Fotbal / Alb-albaștrii au încheiat seria amicalelor din Austria cu o victorie
» Fotbal / S-a stabilit programul campionatului 2018/2019 din Liga I
» Fotbal / Conducătorii Universității au încălcat promisiunea făcută fanilor! Gustavo, vândut în China

Sanatate

» Cicoarea, cafeaua cu beneficii pentru sănătate

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Reţeta de weekend – Prăjitură cu ciocolată şi vanilie
» Bancul zilei

Top