19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOferte de vacanță pentru elevi și tineri până în 35 de ani

Oferte de vacanță pentru elevi și tineri până în 35 de ani

Elevii din Dolj care provin din familii cu venituri mici pot beneficia de tabere gratuite la mare sau la munte pe perioada vacanței de vară. De asemenea, în diverse stațiuni din țară sunt tabere tematice pentru elevi cu vârste între 10 și 20 de ani, la care participanții trebuie să își asigure transportul. Sejururi contra cost în diverse stațiuni de la munte sau de la mare se oferă și pentru tinerii până în 35 de ani. Prețurile unei zile de cazare și masă variază între 50 și 80 de lei de persoană. Rezervările se fac prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj, iar ofertele sunt valabile până pe 9 septembrie.

Elevii, dar și tinerii până în 35 de ani pot beneficia de tabere de vară sau de sejururi cu prețuri reduse prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport. Unele tabere sunt gratuite. „La nivelul județului Dolj au fost alocate 205 locuri la aceste tabere sociale, dintre care 103 locuri au fost repartizate prin Inspectoratul Școlar Județean Dolj și se adresează copiilor care provin din familii cu venituri mai mici. Taberele sunt în centre de agrement la mare și la munte, respectiv în stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud și Săcelu. Taberele sunt oferite gratuit de Ministerul Tineretului și Sportului prin direcțiile județene de tineret și sport. Participanții au asigurate transportul, cazarea, masa și activitățile de acolo. Condițiile pentru înscrierea la aceste tabere sunt anunțate la școli, iar părinții trebuie să depună cerere, apoi se întocmește un dosar cu venitul și adeverințele, dosar care ajunge la Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Se face apoi o comisie mixtă din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și reprezentanți ai Direcției Județene pentru Tineret și Sport și se decid elevii care vor beneficia de aceste tabere“, a spus Origen Staicu, directorul executiv al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Dolj. Pentru a beneficia de aceste tabere, venitul mediu lunar pe membru de familie trebuie să fie până la 50% din salariul minim brut pe economie. În plus, elevul trebuie să aibă media zece sau calificativul „foarte bine“ la purtare. De asemenea, alte 102 locuri au fost alocate către copiii din Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

Tabere tematice în 44 de locuri din țară

Sunt și tabere tematice pentru elevi în care le sunt asigurate masa, cazarea și costurile pentru activități. Transportul și costurile aferente sunt suportate de familia elevului. „Taberele tematice se organizează la nivel național în 44 de locuri, pe teme diverse de istorie, comunicare, artă, jurnalism, cultură, speologie, fizică, aventură, șah. Localitățile sunt în județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Sibiu, Brașov. La aceste tabere pot participa elevi cu vârste între 10 și 20 de ani. Sunt tabere gratuite, dar în sarcina solicitantului intră transportul. Locurile sunt limitate și se aplică regula primul venit, primul servit. Localitățile se găsesc pe site-ul Direcției pentru Tineret și Sport. De asemenea, odată ce aleg tabăra, solicitanții trebuie să ceară informații referitoare la numărul de locuri disponibile la direcția de tineret din județul respectiv“, a mai spus directorul executiv Origen Staicu.

Sejururi contra cost

De asemenea, pentru tineri până în 35 de ani există centre de agrement și hoteluri care sunt puse la dispoziție pentru sejururi contra cost, care variază între 50 și 80 de lei pe zi, de persoană, în preț fiind incluse cazarea și masa. „Ofertele de vacanță sunt atât în stațiuni de la mare, cât și de la munte. De exemplu, la Arieșeni, în județul Alba, sunt 97 de locuri de cazare și o zi de cazare și masă costă 65 de lei pe zi. Oferta este pe site-ul nostru. Sunt peste 20 de pagini cu diverse localități, există un număr de telefon al responsabilului din partea Direcției pentru Tineret și Sport Dolj de la care solicitantul poate afla mai multe informații, dacă sunt locuri disponibile în perioada respectivă și îl ajută cu rezervarea. Sunt locuri în diverse stațiuni din țară, în Argeș, Alba, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Sibiu, Prahova, Vrancea, dar și în stațiunile de la malul marii“, a mai subliniat Origen Staicu. Ofertele de vacanță sunt pentru perioada 16 iunie – 9 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS