8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎncep înscrierile copiilor în învățământul preșcolar

Încep înscrierile copiilor în învățământul preșcolar

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a transmis etapele care se parcurg pentru înscrierea copiilor cu vârste între 3 și 6 ani în învățământul preșcolar, în anul şcolar 2018 – 2019.
Se vor reînscrie copii care frecventează unitatea de învățământ preșcolar în acest an școlar și urmează să o frecventeze și în anul școlar care urmează, începând cu 7 mai 2018. Înscrierea copiilor nou veniți se va face începând cu 21 mai 2018.
Orarul înscrierilor și reînscrierilor va fi stabilit de fiecare unitate de învăţământ în parte şi va fi afişat la loc vizibil, în fiecare grădiniță și pe site-ul acestora. După finalizarea etapei de reînscriere, ocuparea locurilor libere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 2 şi 3 ani).
În cazul în care numărul cererilor de înscriere este mai mare decât cel al locurilor libere, conducerile grădinițelor vor face partajarea pe baza criteriilor generale şi specifice cumulate de fiecare copil.
Grădinițele trebuie să publice lista criteriilor de departajare, alături de informații despre capacitatea instituției și numărul de locuri aprobate pe grupe de vârstă, dar și numărul de copii reînscriși sau înscriși în fiecare an. De asemenea, unităţile de învățământ preșcolar au obligația afișării la loc vizibil a informațiilor privind statutul acestora: autorizată să funcționeze provizoriu sau acreditată de Agenţia pentru Asigurarea Calităţii în Învățământul Preuniversitar (ARACIP).
Pentru soluționarea diferitelor situații legate de reînscriere/înscriere în unitățile de învățământ preșcolar, Inspectoratul Școlar Județean Dolj va consilia și sprijini părinții, ținând cont, cu precădere, de interesul educațional al copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS