22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieȘcolile din Dolj mai au sute de locuri libere la pregătitoare

Școlile din Dolj mai au sute de locuri libere la pregătitoare

Prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare s-a încheiat pe 26 martie. În urma centralizării datelor, o parte din școlile gimnaziale din Craiova trebuie să suplimenteze locurile, iar altele nu și-au realizat clasele. În Dolj, au mai rămas libere 620 de locuri la clasa pregătitoare.

În județul Dolj, anul acesta, pentru înscrierea la clasa pregătitoare s-au alocat 5.265 de locuri, pentru care au fost depuse 4.645 de cereri, iar 811 solicitări sunt din altă circumscripție. Unele școli gimnaziale au mai multe cereri decât locuri. „La Școala gimnazială “Mircea Eliade” sunt 100 de locuri și 129 de cereri depuse pentru copii din circumscripție. La Colegiul Național ”Gheorghe Țițeica” sunt 100 de locuri și 120 de cereri depuse, iar la Colegiul Național ”Frații Buzești” sunt 75 de locuri și 86 de cereri. În conformitate cu OMEN nr. 3242/2018, anexa 2, art.16, având în vedere interesul educațional al copilului, Consiliul de Administrație al ISJ Dolj a aprobat ajustarea Planului de școlarizare în vederea cuprinderii tuturor copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018-2019, cu 189 de locuri la 42 de unități de învățământ din Craiova și județ. Ajustarea planului de școlarizare pentru etapa I, faza I, s-a realizat pentru copiii cu domiciliul în circumscripția școlară, precum și pentru copiii înscriși la alte unități de învățământ ai căror părinți au bifat revenirea la școala de circumscripție. În perioada 27-28 martie, conform calendarului, are loc procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Tot în această perioadă va avea loc admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază“, a precizat inspectrorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

14 școli din Craiova mai au locuri libere

În urma primei etape de înscrieri au mai rămas 620 de locuri libere. Și în Craiova mai sunt școli la care nu s-au completat toate locurile pregătitoare. Sunt cel puțin 14 unități de învățământ la care se mai pot face înscrieri. Pe această listă se află Liceul „Henri Coandă“, Liceul de Arte „Marin Sorescu“, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“, Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, Școala Gimnazială „Decebal“, Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu“, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“, Liceul „Tudor Arghezi“, Școala Gimnazială „Anton Pann“, Colegiul de Industrie Alimentară, Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski“, Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu“, Liceul Tehnologic Auto. A doua este programată între 12 și 18 aprilie și este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS