17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 200 de posturi pentru educatoare și învățătoare în Dolj

Peste 200 de posturi pentru educatoare și învățătoare în Dolj

În Dolj s-au publicat 1.238 de norme și fracțiuni de norme vacante și rezervate pentru anul școlar următor

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a publicat listele cu posturi didactice vacante sau rezervate în unitățile de învățământ din Craiova și județ pentru anul școlar următor. Din primele date, sunt 1.238 de norme și fracțiuni de norme, din care 444 sunt posturi complete, dintre acestea mai mult de jumătate fiind pentru educatoare, învățătoare și muzică instrumentală. Până la examenul de titularizare, care va fi în luna iulie, din aceste posturi trebuie să se rezolve titularii la diverse discipline care nu au norme complete, dar și profesorii care au intrat în restructurare. De asemenea, profesorii suplinitori care predau pe posturi vacante cu viabilitate de cel puțin patru ani și au obținut note peste 7 în anii anteriori se vor titulariza înainte de noua sesiune de concurs.

Școlile și grădinițele din județul Dolj și-au făcut primele calcule în ceea ce privește necesarul de personal didactic pentru anul școlar următor, fiind 1.238 de norme și fracțiuni de norme. Posturile titularizabile de anul acesta sunt 116, cele mai multe fiind la educatoare – 28 de catedre, învățătoare – 19 și muzică instrumentală – 17.
Posturi cu viabilitate de patru ani mai sunt și la discipline precum limba și literatura română: unul la Colegiul Național „Elena Cuza“ și altul la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. De asemenea, la matematică sunt șase posturi vacante pentru patru ani, din care unul la Liceul „Matei Basarab“ din Craiova, care este bifat ca fiind pentru titularizarea unui suplinitor ce predă deja în unitatea școlară pe baza art. 253 din Legea Educației Naționale. De altfel, alte 19 posturi au fost publicate ca fiind pentru profesori suplinitori care predau în unitățile respective și urmează să fie titularizați, având note peste 7 la concursurile din sesiunile anterioare. Astfel de exemple se regăsesc și la limba germană, educație fizică și sport, educatoare și învățătoare, discipline tehnice, dar și religie.
Sunt și discipline, precum istoria, geografia, chimia, fizica, la care nici anul acesta nu sunt posturi titularizabile la nivelul județului.

Sute de posturi pe perioadă determinată

În Dolj, pe lângă posturile titularizabile, au mai fost publicate 300 de catedre care pot fi ocupate doar pe perioadă determinată. Și la această categorie predomină catedrele pentru educatoare – 106, iar pentru învățători sunt 81 de posturi în unități școlare din Craiova și județ. La acestea se adaugă peste 750 de fracțiuni de norme tot pe perioadă determinată.
Aceste posturi se vor ocupa prin ședințe de repartizare publică. Prima ședință va fi pe 5 martie, pentru profesorii titulari care trebuie să-și completeze normele în alte unități școlare. Pe 6 martie, lista posturilor se va actualiza, iar pe 27 martie va fi o altă ședință de repartizare a profesorilor restructurați, la nivelul județului Dolj fiind 46 de astfel de cazuri, dintre care aproape jumătate au fost în astfel de situații și în anii anteriori. După soluționarea restructuraților, în perioada 3-12 aprilie se vor depune dosarele la Inspectoratul Școlar Județean Dolj pentru suplinitorii care urmează să se titularizeze pe posturi în baza articolului 253 din Legea Educației, ședința de repartizare fiind pe data de 16 aprilie. Lista cu posturile pentru concursul de titularizare va fi publicată pe 19 aprilie, iar înscrierile se vor derula în perioada 20 aprilie – 3 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS