24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureat 2017: Promovabilitatea în Dolj a crescut

Bacalaureat 2017: Promovabilitatea în Dolj a crescut

Rezultatele finale la examenul național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2017, au fost afișate ieri. În Dolj, promovabilitatea a crescut cu trei procente. Nu a fost însă nici o medie de 10. Cea mai mare medie a obținut-o un elev de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“, 9,11. „Dacă înainte de contestații procentul de promovabilitate a fost de 28,17%, acum este de 31%. Făcând o comparație între sesiunea din toamnă a acestui an școlar și cea de anul trecut, există o creștere a numărului de promovați, anul trecut procentul fiind de 27,74%. Am avut 1.170 de candidați înscriși, dintre care 286 au fost absenți și doi eliminați“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună.

„În total, au fost 227 de contestații”

Ivan Liviu Bogdan, de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“, din Dăbuleni, a obținut cea mai mare medie, 9,11. În total, după a doua sesiune de bacalaureat au fost depuse 76 de contestații. 116 elevi au obținut mărirea notei, iar pentru 76 s-a decis scăderea notei inițiale. „În total, au fost 227 de contestații. La Colegiul Național Economic «Gheorghe Chițu» din Craiova, după contestații, numărul promovaților a crescut de la 32% la 36%. La Liceului Teoretic «Henri Coanda» din Craiova a crescut cu trei numărul promovaților“, a adăugat Monica Sună.
Totodată, aceasta a precizat că situația se poate îmbunătăți și că în perioada următoare o să fie analizată fiecare unitate de învățământ în ceea ce privește rezultatele la evaluarea națională și la bacalaureat. „La elevii care au terminat învățământ seral, procentul de promovabilitate a fost de 15,38%, iar la frecvență redusă a fost de aproape 20%. Suntem aproape de media națională ca promovabilitate. Cu siguranță, situația se poate îmbunătăți. O să analizăm atent care sunt cauzele rezultatelor pentru fiecare unitate și modul în care s-au realizat și urmărit obiectivele stabilite în planul de măsuri luate de fiecare unitate de învățământ. Vrem să ne asigurăm că anul acesta rezultatele o să fie mai bune“, a conchis Monica Sună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS