3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDoar șapte licee din Dolj au peste zece promovați la bacalaureat

Doar șapte licee din Dolj au peste zece promovați la bacalaureat

Rezultatele examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, înainte de contestații arată că la nivelul județului Dolj procentul de promovare este de 28,17%. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a precizat că s-a înregistrat o creștere a reușitei față de anul trecut, când procentul de promovare a fost de 27,74%. Pe unități de învățământ, rezultatele arată că din cele 43 de licee care au avut candidați înscriși la acest examen, doar la șapte licee au reușit să promoveze puțin peste zece candidați, cel mai mare număr de promovați fiind la Colegiul Național „Gheorghe Chițu“ din Craiova.

În județul Dolj, pentru sesiunea de toamnă a examenului național de bacalaureat s-au înscris 1.170 de candidați, dar nu toți s-au prezentat în cele din urmă pentru a susține examenul. „Din cei 1.170 de candidați înscriși, 268 au absentat și doi elevi au fost eliminați. Procentul de promovare a acestei sesiuni înainte de contestații este de 28,17%, în creștere ușoară față de anul trecut, când a fost de 27,74%“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună. Numeric însă anul acesta au promovat 268 de candidați, cu cinci mai mult decât anul trecut, când au fost 263 de promovați. În această sesiune nu a fost înregistrată nici o medie de zece. „Cea mai mare medie de promovare a sesiunii de bacalaureat la nivelul județului este 9,11 și a fost obținută de un candidat de la Liceul Teoretic «Constantin Brâncoveanu» din Dăbuleni, care se numește Ivan Liviu Bogdan“, a mai precizat inspectorul școlar general Monica Sună.

Procente mari la liceele cu puțini candidați

În ceea ce privește rezultatele pe unități școlare văzute ca procentual, o singură unitate școlară apare cu 100% promovați, două licee au peste 50% și alte cinci licee au reușită de 50% prin interpretarea procentuală, printre acestea numărându-se și Liceul din Malu Mare, care în prima sesiune a apărut cu nici un promovat, creșterea fiind dată de numărul mic de candidați prezenți. „Procent de 100% avem la Colegiul Național «Carol I» din Craiova, unde a fost un singur candidat care s-a prezentat și a și reușit să promoveze examenul, urmat cu 53,8% de Liceul «Marin Sorescu» din Craiova, și cu 52,94% de Colegiul Național «Nicolae Titulescu». Procente de 50% au fost la Colegiul Național «Elena Cuza», Liceul Tehnologic «Aurelian Ionete» din Malu Mare, Liceul UCECOM Craiova, Liceul Teologic Adventist și Liceul Teoretic «Gheorghe Vasilichi» din Cetate“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună. La aceste unități de învățământ, numărul candidaților reușiți este de maximum nouă. Astfel, la Liceul „Marin Sorescu“ din Craiova au promovat șapte elevi din 13 prezenți, la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ au promovat 9 candidați din 17 prezenți. La liceele cu 50% procent de promovare, candidații reușiți se numără pe degetele de la o mână. La Colegiul Național „Elena Cuza“, din doi candidați prezenți a promovat doar unul, la fel ca și la Liceul Tehnologic „Aurelian Ionete“ din Malu Mare. La Liceul Teologic Adventist au promovat doi candidați din patru prezenți, la Liceul Teoretic „Gheorghe Vasilichi“ din Cetate au promovat trei candidați din cei șase prezenți, iar la Liceul UCECOM au fost cinci promovați din zece prezenți.

Licee care au între 10 și 31 de promovați

Numeric, cei mai mulți promovați sunt la Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu“ din Craiova, unde au promovat 31 de candidați din cei 95 de elevi prezenți la examen, urmat de Liceul „Traian Vuia“ din Craiova cu 18 promovați din 76 de prezenți și de Colegiul „Ștefan Odobleja“ tot cu 18 promovați din 69 de prezenți. De asemenea, la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ din Craiova sunt 13 promovați din 43 de prezenți, și tot 13 promovați sunt și la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova din 41 de prezenți. Și în județ, la Liceul „Dimitrie Filișanu“ din Filiași au promovat 12 elevi din cei 53 înscriși și la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni au promovat zece candidați din 31 prezenți. La restul unităților de învățământ sunt mai puțin de zece candidați reușiți.

Licee cu câte un promovat sau nici unul

Și în această sesiune sunt unități de învățământ cu nici un elev promovat. „Nu a promovat nici un candidat la Liceul Tehnologic «Constantin Ianculescu» Cârcea și la Liceul Tehnologic Special «Beethoven» din Craiova cu mențiunea că la acesta din urmă sunt copii cu deficiențe“, a declarat inspectorul școlar general Monica Sună. De altfel, la Liceul de la Cârcea a fost un singur candidat înscris care nu a promovat, iar la Liceul „Beethoven“ din Craiova au fost trei înscriși din care nici unul nu s-a prezentat. Lista rezultatelor foarte slabe este completată și de liceele la care a promovat decât un candidat. Astfel de exemple se regăsesc la Liceul Teologic „Grigorie Teologul“, Liceul Amărăștii de Jos și Liceul „Constantin Nicolaescu Plopșor“ din Plenița. Acestea sunt rezultate parțiale, iar rezultatele finale se vor afișa pe 6 septembrie, după soluționarea contestațiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS