5.6 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2019
Acasă Educatie Absolvenţii de liceu susţin astăzi ultima proba a bacalaureatului

Absolvenţii de liceu susţin astăzi ultima proba a bacalaureatului

-

Absolvenţii de liceu care s-au înscris la cea de-a două sesiune a bacalaureatului susţin, joi, ultima proba a examenului, respectiv evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar vineri vor fi afişate primele rezultate. La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare. În funcţie de formă de învăţământ absolvită, cei 39.435 de elevi înscrişi sunt distribuiţi astfel: 37.138 – zi, 1.036 – seral şi 1.261 – frecvenţa redusă.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi notă 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate vineri, 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, absolvenţii de liceu vor putea depune contestaţii, îin intervalul 16.00-20.00, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

Rată de promovare la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 72,9%.

ȘTIRI VIDEO GdS

Aco Todorov, antrenor și selecționer

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM „U” Craiova, Aleksandar Todorov, este noul selecționer al Macedoniei de Nord. Contractul...