10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLa trei dintre specializările UMF Craiova, nicio medie de 10

La trei dintre specializările UMF Craiova, nicio medie de 10

Tinerii care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical şi au ales să studieze la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova au aflat deja rezultatele. Primii care au scăpat de emoţii sunt cei care au ales specializările Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. Astfel, la Medicină, pe cele 209 locuri scoase la buget au candidat 584 de tineri. Cea mai mare medie a fost 9,96 și a fost obținută de patru candidaţi. Cea mai mică medie cu care s-a intrat în acest an la Medicină, la buget, este 9,42.
La Facultatea de Medicină Dentară, pe cele 34 de locuri bugetate au candidat 145 de persoane. Cea mai mare notă obţinută la examenul din acest an este 9,92, iar cea mai mică – 9,10. La Facultatea de Farmacie au fost scoase la concurs 29 de locuri la buget, pe care au candidat 108 persoane. Cea mai mare medie de admitere este 9,98. Cea mai mică notă obţinută la Farmacie în acest an, la buget, este 9,62. Anul acesta nu a fost obţinută nici o medie de 10 la cele trei facultăţi.
Şi locurile special rezervate candidaţilor de etnie romă au fost ocupate. Astfel, la Medicină media obţinută este de 9,40, iar la Medicină Dentară 6,23.
La programele de studii Medicină şi Medicină dentară, proba Fizică, întrebarea nr. 86 din caietul Tip 1, cu echivalenta nr. 95 din caietul Tip 2, nr. 76 din caietul Tip 3 şi nr. 94 din caietul Tip 4, a fost anulată din cauza unor erori de redactare a variantelor de răspuns. Răspunsurile la întrebarea anulată nu au fost luate în considerare la calcularea mediei candidaţilor.
În acest an, la UMF Craiova s-au înscris 1.203 absolvenți de liceu. La programele de studii Moaşe, Asistenţă Medicală Generală, Balneofizio-kinetoterapie şi Recuperare, Tehnică Dentară examenul va fi susţinut astăzi, 28 iulie 2017, ora 10.00.
Cea mai mare concurenţă se înregistrează în acest an la programul Tehnică Dentară, Asistenţă Medicală Generală, la care au ajuns să concureze aproape nouă candidaţi pe loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS