Acasă Educatie Olimpicii cu premii naţionale şi internaţionale vor fi recompensaţi de CJ Gorj

Olimpicii cu premii naţionale şi internaţionale vor fi recompensaţi de CJ Gorj

-

Toţi elevii care au obţinut rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale şi la concursurile internaţionale vor fi premiaţi de Consiliul Judeţean (CJ) Gorj. Conducerea instituţiei a decis că în acest an este obligatorie recompensarea olimpicilor, după ce anul trecut au fost premiaţi sportivii care au avut rezultate foarte bune la nivel naţional şi internaţional. Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj, a declarat că a discutat deja cu subalternii săi posibilitatea elaborării unui proiect de hotărâre. De asemenea, şi consilierii judeţeni trebuie să voteze hotărârea prin care vor fi acordate premii în bani. Potrivit lui Cosmin Popescu, fondurile vor fi alocate cel mai probabil în luna octombrie, la rectificarea de buget. Inspectoratul Şcolar Judeţean va trebui să trimită la CJ o listă cu elevii care au obţinut menţiuni şi premii la competiţiile interne şi internaţionale: „Anul trecut am discutat cu colegii consilieri judeţeni şi am stabilit ca în acest an să premiem olimpicii. Anul trecut am premiat sportivii cu performanţe. Vom premia toţi olimpicii naţionali şi internaţionali care în acest an şcolar au înregistrat rezultate bune la învăţătură. Vom aproba un proiect în luna septembrie sau octombrie, când vom avea o rectificare de buget“, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj.

Masă şi cazare gratuite pentru unii elevi

Elevii care vor urma clase de învăţământ profesional şi au domiciliul în alte localităţi vor beneficia de masă şi cazare gratuite. Este vorba de elevii navetişti care urmează şcoala în altă localitate decât cea de domiciliu. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean o situaţie cu numărul elevilor care au optat pentru învăţământul profesional şi care sunt navetişti. Potrivit ultimelor modificări legislative, autorităţile judeţene pot emite hotărâri prin care să acopere costurile de cazare şi de masă pentru elevii respectivi. Condiţia este ca masa şi cazarea să fie oferite în incinta unităţilor de învăţământ respective, la cămine, internate şi la cantinele respective. „Am trimis o adresă la Inspectoratul Şcolar pentru a identifica elevii care optează pentru învăţământul profesional şi dual şi nu locuiesc în Târgu Jiu. Este o necesitate. Vedem piaţa muncii care cere absolvenţi calificaţi. Sunt tineri care vor să se califice într-o meserie şi nu au bani. Este vorba de elevii care optează pentru cazare şi pentru masă. Subvenţiile pot fi acordate şi de consiliile locale, în egală măsură. Noi vrem să sprijinim elevii care învaţă la profesional şi dual şi optează pentru cazare şi masă în unităţile de învăţământ“, a mai spus Cosmin Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce au căutat românii pe Google în 2019

La final de an, Google prezintă listele cu cele mai populare căutări realizate în 2019. Căutările anului 2019 scot în evidență oamenii,...