Acasă Educatie Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ la finalul primului an școlar

Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu“ la finalul primului an școlar

-

Elevii Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova au participat joi la festivitatea de încheiere a anului școlar, la care au fost prezenți părinții, precum și oficialități care au ținut să-i felicite pentru rezultatele primului an de studiu. Festivitatea a fost deschisă de comandantul colegiului, lt.col. Ovidiu Plopan, care a menționat că în decursul acestui an școlar cei aproximativ 200 de elevi au reușit nu numai să-și însușească rigorile militare, ci s-au făcut remarcați și la concursurile și olimpiadele școlare. „La 15 septembrie, dumneavoastră, dragi părinți, vă priveați cu lacrimi în colțul ochilor fii și fiicele ce încercau stingher primele mișcări din ABC-ul militar. Acum, după nouă luni, aveți în fața dumneavoastră, așa cum ne place nouă să spunem cu mândrie, tineri panduri ai Vladimireștilor, continuatori ai tradițiilor școlii fiilor de militari înființată în urmă cu 136 de ani, aici, în Cetatea Băniei. Azi suntem în zi de sărbătoare și vă rog să îmi permiteți să vă prezint repere din anul școlar încheiat. În activitatea de învățământ, corpul profesoral și-a stabilit obiective și standarde ridicate. Măsura reușitei s-a concretizat în rezultatele obținute la 36 de concursuri școlare, la care au fost obținute 47 de premii și mențiuni. Avem un număr de cinci elevi care ne vor reprezenta la diverse concursuri naționale și pe perioada vacanței“, a spus lt.col. Ovidiu Plopan.

Una dintre reușitele remarcabile ale acestui an școlar a fost că eleva Irina Maria Palaghia, de la clasa IX-a C, pregătită de profesorul Genelia Petrescu, s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene 2018, iar eleva Ionela Larisa Diaconescu, din clasa a X-a, pregătită de profesorul Iuliana Gheorghe, a participat la Olimpiada Națională de Religie și a obținut Premiul Special „Sfântul Apostol Andrei“. Cele două eleve au primit Premiile de Onoare ale Statului Major General, dar și Premiile de Onoare ale Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii. Au fost acordate și premii pentru excelență sportivă elevilor Ioana Cezara Vlad și Sabin George Calotă, din clasa a XI-a. O altă distincție pentru reușită a fost Premiul de Excelență „Meritul Olimpic“, acordat elevei Bianca Gabriela Antofie, din clasa a X-a. Elevii au fost premiați pentru reușitele la concursuri școlare, precum și pentru rezultatele la clasă. Pentru fiecare din cei trei ani de studiu au fost acordate trei premii și trei mențiuni. Elevii premiați au absolvit clasa cu medii peste 9. Un singur elev a promovat anul școlar cu media 10 și a primit premiul de excelență. Reușita aparține elevului Andrei Mihai Pascu, de la clasa a IX-a C.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.