6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCentre de bacalaureat cu câte un singur candidat la limba franceză

Centre de bacalaureat cu câte un singur candidat la limba franceză

În această sesiune, doar 376 de absolvenți de liceu susțin bacalaureatul la limba franceză, fiind și centre de examen cu câte un singur candidat care susține proba la această limbă de circulație internațională
În această sesiune, doar 376 de absolvenți de liceu susțin bacalaureatul la limba franceză, fiind și centre de examen cu câte un singur candidat care susține proba la această limbă de circulație internațională

Absolvenții de liceu au început ieri proba competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională. În Dolj, cei mai mulți candidați au optat pentru limba engleză, fiind 3.067 de înscriși, din totalul de 3.476 de absolvenți care sunt așteptați în sălile de examen.
A scăzut astfel numărul candidaților care au optat pentru a susține proba competențelor de comunicare în limba franceză. Au fost doar 376 de candidați din tot județul care au avut această opțiune. În unele centre de examen, există câte un singur candidat care susține proba la această limbă de circulație internațională. Exemplele se regăsesc, printre altele, la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, la Liceul Tehnologic Auto, la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“, dar și la Liceul „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni.
Candidați puțini sunt și la limba germană, fiind doar șase înscriși pentru această probă, trei de la Colegiul Național „Elena Cuza“ și patru de la „Frații Buzești“. Alți 27 de candidați susțin proba competențelor de comunicare într-o limbă străină la spaniolă, 16 dintre ei fiind de la Colegiul Național „Carol I“ și 11 de la Colegiul Național „Elena Cuza“.
Examenul de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională are trei probe. În prima zi, candidații au susținut două probe, una de înțelegere a unui text audiat și proba scrisă. Evaluarea continuă pe 15 iunie cu proba orală la limba engleză și pe 16 iunie cu proba orală pentru cei care au susținut examenul la limba franceză, limba germană, limba spaniolă. În urma acestor probe se va stabili nivelul de competență de comunicare al fiecărui candidat, care va fi consemnat în certificatul care se va acorda la finalul sesiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS