7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDouă sesiuni de examene pentru elevii corigenți

Două sesiuni de examene pentru elevii corigenți

Elevii în situație de corigență vor avea ocazia să susțină examene pentru promovare atât în luna iulie, cât și în luna septembrie, anunță conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Pentru elevii din clasele terminale de gimnaziu, liceu sau învățământ profesional s-au fixat două zile pentru examenele de corigență, respectiv 24 și 25 iulie. Elevii de gimnaziu care vor promova vor avea posibilitatea să se înscrie la cea de a doua sesiune de admitere la liceu pe locurile rămase libere.
Și elevii de liceu care vor promova corigențele se pot înscrie la cea de a doua sesiune a bacalaureatului. Astfel de situații se regăsesc în majoritatea liceelor. „Sunt elevi corigenți inclusiv la clasele a XII-a, la limba română, la matematică, la geografie“, a precizat Dumitru Iftimov, directorul Colegiului Național „Gheorghe Chițu“ din Craiova. Și la Colegiul Energetic sunt astfel de cazuri, însă la alte discipline de studiu. „Sunt 15 elevi care nu au promovat. În general, au probleme la fizică și la matematică, materiile mai dificile pentru ei“, a precizat Ionuț Bistriceanu, directorul colegiului. Același număr de corigenți se regăsește și la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși“ din Craiova. „Corigențele nu sunt doar la materiile de bază, ci și la disciplinele de specialitate“, a spus managerul Laurențiu Puicin. Și exemplele pot continua.
Pentru elevii din clasele primare, gimnaziale, profesionale care nu sunt în anii terminali, dar și pentru cei de la școlile de maiștri, sesiunea de corigențe va fi în perioada 30 august – 5 septembrie. La această sesiune pot participa și elevii din clasele terminale care nu au avut posibilitatea să se înscrie în luna iulie. Cei care nu promovează examenele de corigență vor fi declarați repetenți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS