20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie19 absolvenţi de liceu, premiaţi de World Vision

19 absolvenţi de liceu, premiaţi de World Vision

IMG_9970

19 bursieri ai Programului „Vreau în clasa a IX-a“ din judeţul Dolj au sărbătorit marți finalizarea studiilor liceale. Sunt elevi din mediul rural, din familii cu o situaţie materială precară, care pe toată perioada liceului au fost sprijiniţi de World Vision, cu ajutorul donatorilor individuali şi al companiilor. Programul de burse „Vreau în clasa a IX-a“, al Fundaţiei World Vision, a debutat în 2008 şi susţine copiii din mediul rural care nu au posibilităţi materiale să îşi continue studiile la liceu prin oferirea de burse şcolare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi. Programul include activităţi extraşcolare pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare. În timpul anului, tinerii liceeni participă la activităţi educaţionale şi de socializare, precum şi la consiliere individuală, iar în timpul vacanţelor sunt implicaţi în activităţi de voluntariat sau merg în excursii organizate de Fundaţia World Vision.
În prezent, în Dolj, 95 de elevi fac parte din Programul „Vreau în clasa a IX-a“. Toţi provin din familii defavorizate, în care, de cele mai multe ori, singurul venit este ajutorul social.

Copii cu rezultate deosebite, sprijiniţi de World Vision

Cristina este una din bursierele World Vision. Este din comuna Coţofeni. Din clasa a IX-a până în clasa a XII-a a beneficiat de sprijin financiar pentru continuarea studiilor liceale. Vrea să urmeze Facultatea de Psihologie din Bucureşti. „Au fost patru ani frumoşi, cu foarte multe întâlniri lunare, creative, excursii. Sprijinul primit m-a ajutat foarte mult, cu cei 100 de lei pe lună primiţi ca bursă mi-am cumpărat abonamentul pentru transport, ulterior căminul. Pe lângă sprijinul financiar, am primit şi sprijin moral pentru a căpăta încredere în noi, a învăţa să comunicăm, să-i ascultăm pe ceilalţi, să-i ajutăm, la rândul nostru, pe ceilalţi. Roxana este altă bursieră World Vision. Este din comuna doljeană Cernăteşti, este olimpică naţională la pedagogie, a obţinut premiul special doi ani la rând şi menţiune la faza naţională a concursului de matematică. „Am desfăşurat multe activităţi în cadrul World Vision, mi-am făcut prieteni noi, cu banii primiţi ca bursă mi-am plătit căminul. Sunt la profil pedagogic, vreau să urmez Facultatea de Litere, să devin profesoară de limba română şi limba engleză, ori să urmez Facultatea de Finanţe Bănci“, a spus Roxana.

263 de elevi doljeni, incluşi în program

Din 2008 şi până în prezent, au fost sprijiniţi 263 de elevi din mediul rural, din judeţul Dolj, să-şi finalizeze studiile liceale. În acest an sunt 19 absolvenţi, care provin din Braloştiţa, Argetoaia, Coţofeni, Cernăteşti, din toate comunităţile unde World Vision a derulat proiectul de dezvoltare comunitară. „În acest moment sunt 95 de elevi doljeni prinşi în proiect. Este o promoţie deosebită, olimpici, copii cu rezultate foarte bune la învăţătură. Au fost aleşi elevi cu rezultate şcolare bune şi a căror situaţie financiară este dificilă. Este o mare bucurie să ne întâlnim peste ani cu bursierii noştri, fie absolvenţi de facultăţi, fie deja angajaţi. Avem, de exemplu, foşti bursieri angajaţi în domenii importante, o absolventă a promoţiei 2011 lucrează la Înalta Curte. Pe tot parcursul anului şcolar au primit bursă, iar în vacanţă au avut posibilitatea să meargă în tabere“, a spus Vasilica Cîrlugea, coordonator al Programului „Vreau în clasa a IX-a“, în judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS