Se anunţă concurenţă acerbă la examenul de titularizare

Autori


Toţi cei care doresc să fie dascăli titulari pe post, dar şi studenţii în prag de absolvire se pot înscrie zilele acestea la examenul de titularizare. Există posturi scoase la concurs atât în Craiova, cât şi în mediul rural. Luni a fost reactualizată lista cu posturile ce vor fi scoase la concurs în această vară. Şi în acest an însă, cele mai multe posturi complete sunt vacante, dar nu sunt titularizabile pentru că în unitățile respective nu sunt elevi care să asigure viabilitate pe perioadă de patru ani, ci doar pentru perioade cuprinse între unu și trei ani. Cum deja ne-am obişnuit în ultimii ani, din posturile complete titularizabile din judeţ, cele mai multe sunt la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova, care are 12 catedre de muzică instrumentală, patru norme de corepetiție și alte două posturi de instrument la alegere. Această unitate de învăţământ scoate la concurs peste 90 de poziţii.

Şi Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova scoate la concurs o serie de posturi. Potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ, există 19 poziţii, care însă nu sunt complete, ci fracţiuni de norme, din care cele mai multe sunt pentru disciplinele socio-umane.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, doar 36 de locuri au viabilitate de cel puţin patru ani. „Cele mai multe sunt la muzică instrumentală – 12 locuri, corepetiţie – patru locuri; economie, educaţie antreprenorială – un loc; educaţie fizică şi sport – un loc; educatoare/institutor – două locuri; instrument la alegere – două locuri; învăţător/institutor pentru învăţământul primar – două locuri; profesor de judo – un loc. Anul acesta sunt scoase la concurs multe posturi la instruire practică pe diverse discipline, cum ar fi asistenţă medicală, mecanică, electrotehnică și transporturi. La această secțiune sunt nouă catedre vacante. Alte două posturi cu viabilitate de patru ani sunt pentru profesor logoped şi profesor psihopedagogie specială“, a precizat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt la ISJ Dolj.

În oferta de posturi vacante, unele catedre sunt realizate din unirea fracțiunilor de normă din două discipline cu ore adunate din mai multe unități de învățământ. Pentru o titularizare pe fizică cu educație tehnologică, postul respectiv este realizat cu opt ore la Școala Rast, patru ore la Școala Gimnazială Ghidici, patru ore la Școala Gimnazială Nr. 3 din Băilești și două ore la Școala Gimnazială Seaca de Câmp. Şi la religie ortodoxă, pentru completarea unei norme s-au scos la concurs ore în trei unități școlare: Şcoala Gimnazială Coţofenii din Faţă, Şcoala Gimnazială Greceşti şi Şcoala Gimnazială Argetoaia cu opt, şapte, respectiv trei ore.

Patru centre de examen


Dosarele se primesc începând de ieri şi până pe 22 mai. În acest an vor exista patru centre de examen, la Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu“, pentru disciplinele: fizică, chimie, religie ortodoxă, discipline socio-umane, istorie, geografie, discipline tehnice (ingineri/maiştri instructori); la Colegiul Tehnic Energetic pentru: educatoare, învăţământ special, arte (educaţie plastică/educaţie muzicală), limba şi literatura română, limba latină; Liceul Tehnologic „George Bibescu“: educaţie fizică şi sport, matematică, informatică, biologie. Ultimul centru de examen este la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan“ pentru cei care doresc să dea concurs pentru posturile de învăţător sau profesor de limba engleză, limba franceză şi limba germană. Înscrierea candidaţilor la disciplinele de concurs în centrele menţionate anterior se face zilnic între orele 9.00-13.00 şi 14.00-17.00.

Ce documente trebuie să prezentaţi în momentul înscrierii pentru examenul de titularizare

Absolvenţii promoţiei 2017 vor prezenta copia şi originalul adeverinţei de la instituţia de învăţământ superior/postliceal/mediu din care să rezulte că au susţinut examenul de licenţă/absolvire/bacalaureat, media de absolvire a facultăţii/şcolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobândită, media anilor de studii şi faptul că pe parcursul efectuării studiilor s-a frecventat şi promovat modulul pedagogic. În plus, dosarul trebuie să conţină copii de pe certificatele de obţinere a gradelor didactice; copie de pe actul de titularizare în învăţământul preuniversitar (dacă este cazul); copie a acordului MENCS, deciziei inspectoratului şcolar sau a întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul); copie de pe fila din buletinul de identitate sau cartea de identitate cu domiciliul; adeverinţa din care să rezulte vechimea efectivă în învăţământ (dacă este cazul), în original; copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor sau copie de pe carnetul de muncă dacă a mai fost angajat anterior anului 2012 și ulterior nu a mai avut calitatea de angajat (dacă este cazul); copii ale avizelor şi atestatelor necesare ocupării postului didactic/catedrei, inclusiv avizul unității de învăţământ particular (dacă este cazul); avizul/adeverinţa medical(ă) din care să rezulte că este apt pentru a preda în învăţământ, în original. În plus, este nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere că nu desfăşoară activităţi incompatibile cu demnitatea funcţiei didactice, că nu a fost îndepărtat din învăţământ pentru motive disciplinare sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi nu i s-a interzis dreptul de a fi încadrat într-o funcţie didactică printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală. Numai pentru titulari: adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care să rezulte situaţia postului (structura pe ore şi discipline a catedrei, viabilitatea postului/catedrei, nivelul de învăţământ şi regimul de mediu), în original şi copii, ale deciziilor de detaşare din perioada 01.09.2006 – 31.08.2017 (dacă este cazul).

Înscrierea la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2017-2018 se realizează conform cererii prevăzute în Metodologia-cadru, însoţită de documentele anexate, în ordinea precizată de aceasta.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 17 mai 2017

Actualitate

» Senatorii au majorat salariile directorilor şi secretarilor şefi din universităţi
» Parlamentul European a votat în favoarea suspendării drepturilor de vot ale Ungariei
» Proiect de lege PNL: Cursurile de prim ajutor să fie obligatorii în şcoli, de la clasa întâi până la liceu
» Ambasadorul Franței în România, decorat de președintele Iohannis
» Comisia Europeană cere României să adopte reglementările UE în domeniul deşeurilor asociate transportului naval
» Audierea lui Sebastian Ghiţă prin videoconferinţă, amânată pentru luni
» DNA: Directorul adjunct al APIA Constanța, trimis în judecată pentru că a falsificat documente
» ASF: Joi, ultima zi cu tarife plafonate la RCA
» Un alt atac cibernetic de mare amploare este în curs (experți)
» Sebastian Ghiță, audiat prin videoconferință la instanța supremă
» Bodog: Numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 26
» Directorul RCS & RDS, Serghei Bulgac, înştiinţat oficial că e urmărit penal pentru spălare de bani
» Atenţionare de călătorie în Suedia: Se prelungeşte perioada de efectuare a controalelor la frontiere

Publireportaj

» O semnătură pentru Adrian Prisnel este o șansă pentru salvarea Craiovei

Local

» O tânără de 17 ani, moartă într-un grav accident, în faţa liceului

Dolj

» „Lupul“ dus la Zoo Craiova era câine
» Drumarii din Craiova, încă o dată în „atenția“ DNA
» Drum județean cârpit după buget
» Întreruperi energie electrică de mâine
» UPDATE Craiova: Accident pe Bulevardul Decebal
» Drum județean cârpit după buget
» Lupul era caine
» “Drumurile” la DNA
» Craiova: Furnizarea gazelor se întrerupe temporar, joi, pe mai multe străzi
» Craiova: Prof. univ. dr. Eugen Negrici va primi titlul de Doctor Honoris Causa în Sala Albastră a Universității
» Craiova: Campanie de donare de sânge, pe 18 şi 19 mai
» Craiova: Animalul găsit, ieri, în Parcul Romanescu este, de fapt, un câine lup Cehoslovac
» Salonul Naţional de Minerale, Fosile şi Geme, la Craiova
» UPDATE Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de drumuri din Dolj, Gorj şi Vâlcea vor fi audiaţi astăzi la DNA

Gorj

» Târgul meşterilor populari din Oltenia îşi deschide porţile
» Patru utilaje acţionează pe Transalpina
» Zeci de gospodării din Crasna, Logreşti şi Văgiuleşti au fost afectate de inundaţii
» IPJ Gorj anchetează o suspiciune de mită electorală
» Un angajat al UATAA Motru, anchetat pentru delapidare
» ISU Gorj, implicat în programul „Şcoala Altfel”
» Doi gorjeni, în conducerea Federaţiei “Univers”
» Gorj: Ion Tudor spune că nu a fost citat la DNA
» Gorj: Autoturism căutat în Belgia, depistat în Gorj

Olt

» UPDATE – Olt: Bărbat inconștient, victimă a unui accident rutier
» Fostul senator de Olt Teiu Păunescu, secretar de stat
» Olt: Eveniment dedicat florilor, la Slatina

Mehedinţi

» Mehedinţi: Bărbat găsit mort în baia locuinţei

Sport

» Marius Toma: Acum vine adevăratul spectacol la Craiova
» Cupa sau nimic!
» Fotbal / Marius Avram arbitrează FC Voluntari – CS Universitatea Craiova

Bani & Afaceri

» Locuitorii Olteniei își retrag o parte din banii din bănci

Educatie

» Marcel Florescu: „Liceul CFR era ca a doua armată a ţării…“

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Programul Inspire Cinema Craiova în perioada 19-25 mai

Top