13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieS-au stabilit centrele de examen pentru admiterea la liceele vocaționale

S-au stabilit centrele de examen pentru admiterea la liceele vocaționale

La Colegiul ”Ștefan Odobleja” din Craiova se vor derula probele de evaluare a elevilor care vor să opteze pentru clasele cu program bilingv
La Colegiul ”Ștefan Odobleja” din Craiova se vor derula probele de evaluare a elevilor care vor să opteze pentru clasele cu program bilingv

Elevii care vor opta pentru liceele cu profil vocațional sau pentru clasele cu program bilingv vor susține examene de abilități și de evaluare a cunoștințelor la sfârșitul acestei luni. Înscrierile se vor face în zilele de 22 și 23 mai, iar evaluările se vor desfășura în perioada 24-27 mai.
Pentru aceste evaluări, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj a aprobat nouă centre de examen. Astfel, pentru profilul arte elevii vor fi evaluați la Liceul „Marin Sorescu“ din Craiova, iar pentru profilul teologic, în funcție de liceul ales, candidații vor fi evaluați la Liceul Teologic Adventist sau la Seminarul Teologic Ortodox.
Cele mai multe centre de examen sunt pentru profilul sportiv. „La Colegiul Energetic se vor derula probele de aptitudini la fotbal, la Colegiul «Nicolae Titulescu» vor fi examinați cei care optează pentru volei, iar la Liceul «Petrache Trișcu» se vor derula probele de scrimă. La Clubul Sportiv Școlar Craiova vor fi probele de handbal, baschet și tenis de masă, iar la Facultatea de Educație Fizică și Sport se vor susține probele de atletism“, a precizat inspectorul școlar general, Monica Sună.
Un alt centru de examen va fi la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova, unde vor fi evaluați elevii care optează pentru clasele cu program bilingv. „S-au stabilit trei zile pentru evaluarea elevilor care vor să opteze pentru clase cu program bilingv. Pe 24 mai se vor derula probele la limba engleză, pe 25 mai la franceză, iar pe 26 mai vor fi evaluările la limba spaniolă și la limba germană“, a mai precizat inspectorul școlar general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS