13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieMișcarea personalului didactic pentru anul școlar viitor continuă

Mișcarea personalului didactic pentru anul școlar viitor continuă

Următoarea ședință publică va fi pe 25 aprilie, când se va face repartizarea  cadrelor didactice care vor să se pretransfere
Următoarea ședință publică va fi pe 25 aprilie, când se va face repartizarea cadrelor didactice care vor să se pretransfere

În județul Dolj, 42 de cadre didactice au fost trecute pe lista restructuraților în unitățile școlare în care își desfășoară în prezent activitatea. În urma ședințelor publice, 24 dintre restructurați vor fi și anul viitor pe liste pentru că nu au ocupat posturi pe perioadă nedeterminată, ci cu viabilitate pe un an. În această situație sunt, în general, cadre didactice care predau limba română, matematică și discipline tehnice. 

Inspectoratul Școlar Județean a scos anul acesta pentru concurs mai multe posturi, dar și fracțiuni de norme. Oferta a fost pusă mai întâi la dispoziția titularilor care nu aveau norma completă, dar și a celor restructurați. Unii au ocupat catedre pe perioadă nedeterminată, iar alții doar pentru un an, în funcție de punctaj, dar și de opțiuni. „Au fost 42 de cadre didactice în restrângere de activitate ale căror situaţii au fost soluționate. 14 cadre didactice au obținut acord de transfer din partea unităților școlare și au ocupat catedre pe perioadă nedeterminată. Este vorba de câte un profesor de chimie, franceză, engleză, pedagogie și limba română și de câte doi profesori de geografie, istorie, două învățătoare și două educatoare. Au mai fost patru cadre didactice care nu au solicitat acord de transfer din partea unităților școlare și care au fost repartizate în ședință publică. Sunt trei învățători și un profesor de matematică care au ocupat posturi tot pe perioadă nedeterminată“, a precizat Dan Țacu, inspector de resurse umane în cadrul ISJ Dolj. În alte 24 de cazuri, cadrele didactice restructurate au ocupat catedre care au viabilitate de un an. Aceste cadre didactice vor fi și anul viitor în restrângere de activitate. „Cadrele didactice care nu au ocupat posturi cu viabilitate de patru ani au fost detașate în interesul învățământului pe catedre cu viabilitate de un an. Sunt șase profesori de limba română, trei de matematică, trei de discipline tehnice, doi profesori de electronică – automatizări și doi de engleză. La aceștia se adaugă câte un profesor de economie, administrativ și poștă, istorie, fizică, geografie, limba franceză, informatică, electrotehnică și educație fizică și sport. Unii dintre acești profesori au fost repartizați chiar dacă nu s-au prezentat la ședința publică“, a mai spus inspectorul școlar Dan Țacu.

O nouă etapă pentru titulari – pretransferul

Mișcarea personalului didactic pentru anul școlar următor continuă. Profesorii titulari care vor să ocupe o catedră mai aproape de domiciliu au putut solicita săptămâna trecută pretransferul pe posturi. 31 martie a fost ultima zi de depunere a dosarelor privind activitatea didactică. „Pe 4 aprilie (ieri – n.r.) se afișează listele cu punctajele și unitățile școlare la care cei care cer pretransferul sunt titulari. În perioada 4-7 aprilie, candidații trebuie să depună cereri la unitățile școlare la care cer pretransferul, pentru a primi acordul. Se pot depune cereri pentru acord și la unitățile școlare la care s-ar putea elibera posturile celor care au depus cerere de pretransfer. Repartizarea în ședințele de pretransfer se face doar pe baza acordului eliberat de unitățile școlare pentru care optează. Cei care au o normă întreagă într-o unitate școlară trebuie să aibă la pretransfer în altă unitate de învățământ tot o normă. Nu pot alege pentru pretransfer să plece pe o fracțiune de normă și să mai păstreze câteva ore și la școala la care sunt titulari. Se pot pretransfera pe fracțiuni de normă cei care au catedra în mai multe unități de învățământ“, a mai spus inspectorul școlar Dan Țacu. Ședința de repartizare a titularilor va avea loc pe 25 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS