16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieSăptămâna viitoare, a treia etapă de admitere în învăţământul liceal

Săptămâna viitoare, a treia etapă de admitere în învăţământul liceal

 

Absolvenţii de opt clase care din diverse motive au rămas nerepartizaţi la licee mai au o şansă. În perioada 1-2 septembrie se va desfăşura repartizarea absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au participat la nici o repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care
şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare. În această etapă vor fi repartizaţi şi elevii care au solicitat echivalarea studiilor în străinătate. „Avem zece elevi care au depus cerere pentru echivalarea studiilor. Sunt multe unităţi de învăţământ, în special în Craiova, care au rămas cu locurile neocupate, în timp ce în judeţ avem licee ale căror locuri sunt ocupate la capacitate maximă. Exemple în acest sens sunt Liceul Tehnologic «Dimitrie Filişanu», Liceul Teoretic «Mihai Viteazul» din Băileşti care nu mai au nici un loc liber sau Liceul Tehnologic «Ştefan Anghel» Băileşti, care mai are un singur loc liber. Până în prezent, avem înscrişi la liceu 4.076 de elevi, în timp ce anul trecut, la aceeaşi dată, erau 4.614 elevi. Trebuie însă luat în calcul şi faptul că numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a a scăzut cu câteva sute. După încheierea acestei etape se va decide în ce unităţi de învăţământ vor fi comasate clase din lipsă de elevi“, a spus Mona Burcheşin, inspector şcolar, membru al Comisiei Judeţene de Admitere la ISJ Dolj.
Pe 5 septembrie, va avea loc transmiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizării.

Situaţie alarmantă, sute de locuri neocupate în liceele doljene

În judeţul Dolj, au rămas sute de locuri libere la multe licee. La Liceul de Transporturi Căi Ferate Craiova, patru clase au rămas neocupate: 51 de locuri libere sunt la Electronică şi 25 de locuri libere la domeniul Electric. La Liceul Tehnologic Auto, au rămas libere 19 locuri la Electric şi 30 la Mecanică; la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto – 40 de locuri libere; la Liceul Tehnologic „George Bibescu“ sunt 11 locuri libere la specializarea Electric, 25 la Electronică şi 14 la Mecanică. Şi la Colegiul Tehnic Energetic au rămas 27 de locuri libere, 13 la specializarea Electric şi 14 la Electronică, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară sunt 13 locuri libere la secţia industrie alimentară şi 22 la Turism; la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu“ sunt 24 de locuri libere la specializarea Electronică, un loc la Estetică şi patru la Protecţia mediului; la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ – 23 de locuri libere, la Liceul „Traian Vuia“ – 23 de locuri libere, la Liceul „Voltaire“ – un loc liber la secţia Filologie şi 14 locuri libere la secţia Matematică-Informatică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS