10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎn Dolj s-au ocupat doar jumătate din posturile titularizabile

În Dolj s-au ocupat doar jumătate din posturile titularizabile

Inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu a precizat că în ședința publică pentru titularizare în învățământul preuniversitar au fost ocupate doar 14 din cele 28 de posturi vacante (Foto: Traian Mitrache)
Inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu a precizat că în ședința publică pentru titularizare în învățământul preuniversitar au fost ocupate doar 14 din cele 28 de posturi vacante (Foto: Traian Mitrache)

În ciuda concurenței mari pe posturile didactice din învățământul preuniversitar doljean, din cele 28 de catedre titularizabile doar jumătate au fost ocupate în ședința publică de ieri. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj spun că la anumite discipline nu au fost candidați care să îndeplinească toate condițiile de titularizare. Posturile vacante neocupate în ședința de ieri vor fi puse la dispoziția cadrelor didactice și în ședințele următoare, dar vor fi ocupate pe perioadă determinată.

Inspectoratul Școlar Ju­dețean (ISJ) Dolj a alocat o singură zi pentru titularizarea candidaților care au participat la examenul național de ocupare a posturilor didactice vacante pe motiv că nu sunt foarte multe discipline la care să fie catedre libere.
„În urma repartizării, cea mai mare medie de titularizare este 9,81 la educatoare, iar cea mai mică notă a fost la instruire practică 7,75“, a precizat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu. Cu aceste rezultate s-au ocupat doar 14 din cele 28 de posturi vacante existente la nivelul județului Dolj. La disciplinele la care au rămas posturi libere nu au fost suficienți candidați care să îndeplinească toate condițiile de titularizare. „În urma ședinței publice au rămas libere zece posturi vacante la muzică instrumentală existente la Liceul de Arte «Marin Sorescu» din Craiova, la care am avut doar doi candidați și nici unul nu a reușit să obțină media peste 7, de repartizare, și au mai rămas, de asemenea, patru posturi vacante la disciplina instruire practică“, a declarat inspectorul școlar general adjunct Janina Vașcu. Cele patru posturi de instruire practică rămase libere sunt la școala postliceală din cadrul Liceului „Charles Laugier“ din Craiova, la Liceul „George Bibescu“ din Craiova (două posturi) și la Liceul Tehnologic „Petre Baniță“ din Călărași.

Pe 19 august, o nouă ședință publică

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Jude­țean Dolj, toate posturile care au avut viabilitate pe patru ani și nu au fost ocupate în ședința publică de ieri vor fi oferite candidaților în următoarea ședință care va avea loc pe 19 august, pentru a fi ocupate cu contract pe perioadă determinată. Pentru ședința respectivă se va actualiza și lista posturilor libere pentru anul școlar următor. „În intervalul 11-17 august are loc detașarea în interesul învățământului și detașarea pe funcții de conducere, astfel că pe 18 august va fi reactualizată lista posturilor didactice care vor rămâne disponibile pentru anul școlar următor, iar pe 19 august avem prima ședință publică“, a declarat Janina Vașcu, inspectorul școlar general adjunct. Pe posturile afișate pe 18 august vor candida și cei 522 de dascăli care au susținut anul acesta concurs pentru a preda în învățământul preuniversitar din Dolj. Cele mai bune rezultate sunt la matematică, disciplină la care primii șapte candidați au nota zece. De asemenea, note mari sunt și la geografie și la limba română. La polul opus se află agricultura, cu candidați care au note de 5 la scris, dar și chimia, unde din șapte candidați promovați doar unul are notă peste 8, restul au medii de 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS