21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatie155 de note mărite după contestațiile la evaluarea națională

155 de note mărite după contestațiile la evaluarea națională

IMG_4381

Din cele 1.003 contes­tații depuse de elevii din județul Dolj la evaluarea națională, doar pentru 155 de lucrări notele au fost mărite după reevaluare. Pentru unii elevi, notele au crescut chiar cu mai mult de un punct. Procentul de promovabilitate nu s-a modificat însă foarte mult, creșterea fiind de 0,1%.

Cele mai multe măriri de note au fost la limba română, 100 de elevi reușit să obțină punctaje mai mari după reevaluarea lucrărilor. „La limba română s-au depus 540 de contestații, respinse au fost 408, iar admise cu o notă mai mare au fost 100 de lucrări. Cea mai mare diferență după corectură a fost de 1,3 puncte“, a declarat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. Doi dintre elevii ale căror note au fost modificate cu mai mult de un punct provin de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“ din Craiova, într-unul din cazuri nota la română crescând de la 8,5 la 9,80, iar în celălalt caz creșterea a fost de la 7 la 8,20. Tot cu mai mult de un punct a crescut și nota unui candidat de la Băilești, care inițial avea la limba română 8,35, iar după contestații a obținut 9,40. De asemenea, într-un caz de la Liceul Amărăștii de Jos, tot la română nota a crescut de la 7,30 la 8,60. La Școala Gimnazială „Traian“, o elevă a obținut nota 10 după contestații, inițial având 9,95.
În cazul altor 32 de lucrări notele au fost modificate în minus. O situație de acest gen a fost la Școala Gimnazială „Ion Țuculescu“, unde un candidat care avea la română 8,50, după contestații s-a ales cu 7,25. De asemenea, un candidat de la Castranova a ajuns de la 8,15 la 7,05, iar un elev de la Școala Gimnazială Filiași a ajuns să aibă o medie sub 5 după ce în urma contestației i-a fost scăzută nota la română.

La matematică au crescutdoar 55 de note

La matematică, reevaluarea lucrărilor a adus mai puține note bune decât la română. „La această materie au fost depuse 463 de contestații, din care au fost respinse 402. Au fost admise cu o notă mai mare 55“, a precizat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu. Cea mai mare creștere la matematică a obținut-o un elev care inițial avusese nota 8.00, iar după contestații a luat 9.00. Lucrări cu punctaj în minus au fost doar șase la această disciplină.
În ceea ce privește procentul de promovabilitate al județului Dolj, după contestații, potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Dolj acesta este 69,3%, creșterea fiind de 0,1%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS