17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevi mai puțini în programul Euro 200

Elevi mai puțini în programul Euro 200

Numărul beneficiarilor programului Euro 200 a scăzut cu aproximativ 30%
Numărul beneficiarilor programului Euro 200 a scăzut cu aproximativ 30%

Ministerul Educației a publicat ieri prima listă a programului social Euro 200 prin care elevii cu posibilități financiare scăzute sunt sprijiniți să-și achiziționeze calculatoare. Numărul beneficiarilor a scăzut atât la nivel județean, cât și la nivel național. Dacă anul trecut erau peste 17.000 de elevi, anul acesta numărul lor a scăzut la 12.000. Reducerea numărului de beneficiari este explicată și prin faptul că s-a cerut un filtru atent asupra solicitanților, astfel încât veniturile declarate să fie reale.

În urma solicitărilor depuse la nivelul județului Dolj, anul acesta sunt 811 elevi care au fost acceptați pe lista celor care vor primi tichete valorice de 200 de euro, față de 1.100, cât erau în anii anteriori. „Scăderea numărului de cereri este de 30% față de anul trecut, după cum se observă din lista publicată de Ministerul Educației. Conform calendarului pentru implementarea acestui program social, pe 3 iunie unitățile școlare trebuie să publice lista beneficiarilor, iar în termen de cinci zile cei care nu se regăsesc sau se consideră nedreptățiți să depună cererea la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, pentru a se analiza situația. Condiția principală pentru a beneficia de acest program este ca venitul pe fiecare membru de familie să nu depășească suma de 150 de lei. În calculul veniturilor nu se includ bursele școlare și ajutoarele sociale. De asemenea, trebuie făcută și anchetă socială de către reprezentanții primăriei“, a declarat Dorel Popa, reprezentant ISJ Dolj.
Chiar dacă a scăzut numărul beneficiarilor programului Euro 200, județul Dolj rămâne însă pe locul al II-lea la nivel național, după Iași. Diferența este că numărul maxim de solicitări într-o unitate școlară este de 27 și a fost înregistrat la Lipovu. Tot peste 20 de elevi sunt și la unitățile școlare Băilești, Urzicuța, Amărăștii de Jos și Negoi. Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, anul trecut, unitățile de învățământ aveau și 40 de beneficiari. Tichetele se vor distribui începând cu 24 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS