10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Etapa interjudeţeană a concursului de dans popular "Tradiţii Olteneşti" la Colegiul ”Velovan”

Craiova: Etapa interjudeţeană a concursului de dans popular „Tradiţii Olteneşti” la Colegiul ”Velovan”

Astăzi, începând cu ora 10.00, va avea loc în sala Amfiteatru a Colegiului Național ”Ștefan Velovan” Craiova, etapa interjudeţeană a concursului de dans popular „Tradiţii Olteneşti”.
Evenimentul este organizat de Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
Proiectul include copiii si tinerii cu vârste cuprinse între 4 si 18 ani, împărţiţi pe grupe de vârstă (sectiuni):
– 4 – 7 ani, grădiniţă – clasapregătitoare;
– 8 – 10 ani, (primarI-IV);
· 11 – 14 ani, (gimnazial V – VIII);
· 15 – 18 ani, (liceal IX – XII).
Acest concurs îşi propune pe de o parte, dezvoltarea afectivă a personalităţii individului prin educarea laturii moral-artistice, iar pe de altă parte, să-i facă pe elevi să înţeleagă, să respectefrumosul, să-şi exprime bucuria momentului prin dans, muzică, artă populară și să le formeze un comportament artistic prietenos, sensibil, responsabil şi creativ faţă de folclor, obiceiuri, tradiţii şi dansul popular, elemente ce se regăsesc în diversitate a culturală românească.
La deschidere va participa Lavinia Craioveanu, inspector școlar general al I.S.J. Dolj, alături de cadre didactice și personalități marcante din domeniul cultural-artistic.
Premiul I va fi disputat de către 25 de ansambluri artistice din județele Dolj, Gorj, Ilfov, Olt, Vâlcea, Prahova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS