13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educaţiei: 486 de cereri de aprobare privind înscrierea direct în clasa I în anul școlar 2016-2017

Ministerul Educaţiei: 486 de cereri de aprobare privind înscrierea direct în clasa I în anul școlar 2016-2017

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) informează că au fost depuse la nivel național doar 486 de cereri privind înscrierea direct în clasa I pentru anul școlar 2016 – 2017, față de 2.901, în anul școlar curent, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, MENCȘ a verificat, în vederea aprobării, solicitările inspectoratelor școlare județene/IȘMB referitoare la posibilitatea înscrierii în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani, până la data de 31 august 2016, inclusiv, dar care nu au fost înscriși anterior în clasa pregătitoare. Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în județele Caraș-Severin (38), Dolj (29) și Bacău (27), iar cele mai puține în județele Brăila, Olt și Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1). În județul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere.

În urma analizei solicitărilor, MENCȘ a transmis inspectoratelor școlare, județene/IȘMB, în cursul zilei de joi, aprobările necesare efectuării înscrierilor, arată sursa citată. Inspectoratele școlare județene/IȘMB și unitățile de învățământ au responsabilitatea de a comunica părinților decizia MENCȘ privind solicitările de înscriere în clasa I. Înscrierea efectivă a copiilor la școlile pentru care au optat se va face de către părinți la unitățile de învățământ în speță, se menționează în comunicat. Potrivit procedurii privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv, în situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor depuse de părinți este mai mare decât cel al locurilor disponibile, înscrierea se va face în perioada 11 — 16 martie, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenței la circumscripția școlară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS