10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCezar Spînu este noul rector al Universității din Craiova

Cezar Spînu este noul rector al Universității din Craiova

Rectoratul Universității a fost câștigat de Cezar Spînu cu 460 de voturi
Rectoratul Universității a fost câștigat de Cezar Spînu cu 460 de voturi

Ieri a avut loc ultima rundă de alegeri pentru desemnarea rectorului Universității din Craiova. În urma votului exprimat de electoratul format din cadre didactice și reprezentanți ai studenților, câștigător a fost desemnat prof. univ. dr. Cezar Spînu, cu o diferență de 51 de voturi față de actualul ocupant al funcției, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor.

Universitarii craioveni au mers ieri la vot pentru a alege între cei doi candidați care au concurat pentru funcția de rector, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor și prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu. După primul tur, între cei doi era o diferență de 23 de voturi. Prezența la urne a fost constantă și de această dată, fiind monitorizată de Biroul Electoral al Universității din două în două ore. „La ora 10.00 și-au exprimat opțiunea de vot 219 cadre didactice și studenți, la ora 12.00 – 464, iar la ora 14.00 – 633. Ultima comunicare a prezenței la vot înainte de închiderea urnelor a fost la ora 16.00, ora la care votaseră 827 de persoane“, a precizat prof. univ. dr. Carmen Radu, președintele Biroului Electoral al Universității din Craiova. În cele din urmă, și-au exprimat votul 895 din 920 de persoane, câte aveau acest drept, fiind o prezență la urne de 97,28%. 26 de voturi au fost anulate. Rectoratul Universității a fost câștigat de Cezar Spînu cu 460 de voturi. Actualul ocupant al funcției, Dan Claudiu Dănișor, a obținut 406 voturi, pierzând astfel bătălia.
Alegerile pentru a stabili ocupanții funcțiilor în structurile de conducere ale Universității din Craiova continuă. Rectorul nou ales va desemna, în perioada 7 martie – 29 aprilie, echipa de prorectori, va selecta decanii și vor fi numiți prodecanii facultăților pentru o perioadă de patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS