16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDemisii din conducerea CN „Carol I“ din Craiova

Demisii din conducerea CN „Carol I“ din Craiova

Directorul Colegiului Național „Carol I“ din Craiova, Luminița Thorwachter, și directorul adjunct Răzvan Jenaru și-au depus demisiile din funcții, începând cu 5 februarie. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a precizat că a aprobat cele două demisii și că urmează ca în cel mai scurt timp să nominalizeze noi cadre didactice care să ocupe aceste funcții.

Doi dintre directorii Colegiului Național „Carol I“ din Craiova au renunțat la mandate înainte ca acestea să se încheie de drept, la 31 august, așa cum erau numirile, precizând că au luat deciziile din motive personale. „Mi-am dat demisia din motive personale. Am depus cererea de eliberare din funcție de joi și urmează ca Inspectoratul Școlar Județean Dolj să stabilească o nouă conducere. Am luat această decizie pentru că am considerat că sănătatea este mai importantă decât toate“, a precizat Luminița  Thorwachter, directorul colegiului.
Prea multe comentarii nu a făcut nici directorul adjunct. „Decizia a fost luată așa cum am considerat în acel moment. Nu au fost presiuni, pur și simplu a fost o decizie personală“, a spus Răzvan Jenaru. Din echipa de conducere a Colegiului Național „Carol I“ a mai rămas un singur director adjunct, Lucian Chilom, profesor de istorie.
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a precizat că demisiile celor doi directori au fost aprobate. „Am luat act de demisiile celor doi directori ai Colegiului Național «Carol I» din Craiova și în cursul săptămânii viitoare voi propune Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj persoanele care vor ocupa aceste funcții. Până când vor fi numiți noii directori, rămân în funcții cei care și-au depus demisia“, a precizat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.
Odată ce vor fi eliberați din funcții, directorul Luminița Thorwachter va reveni la catedră ca profesor de limba și literatura română, iar directorul adjunct Răzvan Jenaru ca profesor de fizică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS