18.1 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Educatie Copiii de la Grădinița „Ethos“ au învățat să dăruiască

Copiii de la Grădinița „Ethos“ au învățat să dăruiască

Copii din grupele mică și mijlocie ale Grădiniței „Ethos“ au venit la Biblioteca „Aman“ pentru a le aduce jucării celor mai puțin norocoși (Foto: Traian Mitrache)
Copii din grupele mică și mijlocie ale Grădiniței „Ethos“ au venit la Biblioteca „Aman“ pentru a le aduce jucării celor mai puțin norocoși (Foto: Traian Mitrache)

Grădinița cu program normal „Ethos“ a organizat, vineri di­mi­neață, la secția de copii a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova, o acțiune umanitară la care cei mai mici dintre preșcolari au avut rolul principal. Aceștia au adus jucării de acasă care vor ajunge, de Sărbători, la copii mai puțin norocoși. „Acțiunea de astăzi este una pe care noi o avem în programul activităților cu Biblioteca Județeană, deoarece Grădinița «Ethos» este parte din Fundația «Ethos», iar prin specificul nostru suntem o grădiniță creștină și promovăm astfel de acțiuni. Evenimentul de astăzi a fost o bucurie pentru părinți și pentru copii, dar și pentru noi“, a explicat Ștefana Ciobanu, educatoare în cadrul Grădiniței „Ethos“.
Jucăriile donate de cei mici vor merge la copiii nevoiași, identificați cu ajutorul Bibliotecii Jude­țene „Alexandru și Aristia Aman“. Această acțiune are drept scop deprinderea celor mici cu frumusețea de a dărui. „Ne-am fi dorit să înmânăm noi jucăriile copiilor, dar avem încredere că ele vor ajunge acolo unde este nevoie. Noi am vrut ca micuții să ofere o jucărie dintre cele pe care ei deja le au. Unii au adus jucării noi, alții au adus propria jucărie pe care au vrut să o dăruiască altui copil“, a mai explicat Ștefana Ciobanu.
La eveniment, desfășurat sub sloganul „Să fim mai buni de Sărbători!“, au participat copii din grupele mică și mijlocie ale grădiniței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cîţu: Pensiile pot creşte cu 10%

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a declarat aseară...

ȘTIRI GdS

00:01:16

Protestatarii au luat cu asalt parlamentul sârb

Zeci de poliţişti şi protestatari au fost răniţi în manifestaţiile care au avut loc în faţa Parlamentului sârb şi în apropierea primăriei...

Cîţu: Pensiile pot creşte cu 10%

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a declarat aseară că pensiile pot creşte cu 10%, chiar dacă efortul financiar va fi mare.

Vâlcea: Accident rutier pe DN 64 în Mihăești

Un bărbat de 54 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost rănit azi noapte, în urma unui accident rutier provocat chiar de...

Managerul Spitalului Colentina are COVID-19

Managerul Spitalului Colentina, Remus Gabriel Mihalcea, are coronavirus, au confirmat miercuri seară reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Remus...

Craiova: Spectacolul Șoricelul și Balena Banela, prezentat în aer...

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova va prezenta, în week-end, spectacolul Șoricelul și Balena Banela, inspirat de montarea a cărei premieră...

Craiova: Se modifică traseul 24b

RAT Craiova a anunțat că datorită suspendării circulației rutiere pe strada Sărarilor din Calea București, în perioada 11-13 iulie, traseul  24b va...