14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieMâine încep examenele din cadrul Evaluării Naţionale

Mâine încep examenele din cadrul Evaluării Naţionale

(Foto: enational.ro)
(Foto: enational.ro)

Elevii claselor a VIII-a susțin, începând de mâine, examenele la Limba Română, Matematică și limba maternă, în cadrul Evaluării Naționale, amintesc jurnaliştii de la România Liberă. Elevii nu au voie să intre în sălile de examen materiale (manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați) care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, „candidații nu trebuie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, sau cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la Internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul”, se arată în Ordinul privind desfășurarea examenului de Evaluarea Națională.

Ca la orice examen, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen.

Clasele în care se vor desfășura examenele din cadrul Evaluării Naţionale vor fi supravegheate video, iar membrii comisiilor de supraveghere vor viziona, prin sondaj, înregistrări din timpul examenelor.

Calendarul Evaluării Naţionale din acest an este după cum urmează:

22 iunie – proba scrisă la Limba și literatura română
23 iunie – proba scrisă la Limba maternă
24 iunie – proba scrisă la Matematică
26 iunie – afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor
27-29 iunie – soluționarea contestațiilor
30 iunie – afișarea rezultatelor finale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS