15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Doi elevi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat din cauza telefoanelor mobile

Dolj: Doi elevi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat din cauza telefoanelor mobile

Elevii de clasa a XII-a au susţinut astăzi proba de evaluare a competențelor digitale. Examenul durează 30 de minute, timp în care elevii trebuie să demonstreze că ştiu să utilizeze computerul. Candidaţii primesc un subiect practic pentru computer şi întrebări de la membrii comisiei de examinare. Elevii vor primi calificativul “utilizator începător” – dacă vor obţine între 0-25 de puncte, “utilizator mediu”, dacă vor obţine între 26-50 de puncte, “avansat” – pentru 51-74 de puncte şi “experimentat” – 75-100 de puncte.

În judeţul Dolj, la această probă s-au înscris 3.903 candidaţi în cele 43 de centre de evaluare. Doi dintre candidaţi au fost eliminaţi din sălile de examen: unui candidat i-a sunat telefonul mobil în timpul probei, iar cel de-al doilea a folosit telefonul mobil în timpul probei.

Evaluarea competenţelor digitale va avea loc pâna pe 19 iunie. Seria probelor orale se va încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, probă programată între 22 şi 26 iunie.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în datele de 29 iunie la limba şi literatura română şi în 30 iunie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 6 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS