17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie40 de ani de informatică la Universitatea din Craiova

40 de ani de informatică la Universitatea din Craiova

Poster - Zilele Informaticii

Departamentul de Informatică din cadrul Facultății de Matematică și Științe ale Naturii sărbătorește, în perioada 27-30 mai, 40 de ani de informatică la Universitatea din Craiova. Sunt ani în care informatica de la Craiova s-a dezvoltat progresiv ajungând ca azi să fie apreciată la nivel național și internațional atât prin valoarea științifică a cadrelor didactice, cât și prin buna pregătire a absolvenților care lucrează la firme IT de top din România și din diverse țări din Europa și America.

Evenimentul este marcat de o serie de activități dintre care amintim: festivitatea de absolvire a promoției 2015, curs festiv susținut de dr. Adrian Giurca (fost student și cadru didactic al Departamentului de Informatică) – stabilit de mai mulți ani în Germania, la Universitatea din Cottbus, întâlniri ale cadrelor didactice cu mediul preuniversitar format din profesori și elevi premiați la concursurile de informatică, întâlnire a membrilor departamentului cu reprezentanți ai firmelor de IT&C, o sesiune națională de comunicări științifice studențești.

Așadar, evenimentul se adresează cadrelor didactice, cercetătorilor, studenţilor, elevilor și tuturor celor care fie lucrează în domeniul informaticii, fie se pregătesc să devină viitori specialiști. Pe lângă rolul aniversar, manifestările organizate urmăresc consolidarea relațiilor de colaborare atât cu învățământul preuniversitar, cât și cu beneficiarii muncii noastre: mediul IT. Departamentul de Informatică are un dialog permanent cu actorii importanţi din cele două domenii de activitate, dar de această dată cadrul în care vor avea loc discuțiile cu privire la conștientizarea rolului informaticii în dezvoltarea societății actuale, care s-a transformat din una preponderant industrială în una informațională, va fi unul mult lărgit. Feedback-urile de la foştii noştri studenţi (profesori sau specialiști în firme IT) sunt foarte importante pentru noi, ajutându-ne să adaptăm programele cursurilor la cerințele pieței muncii.

Prin sesiunea de comunicări științifice ale studenților (ajunsă la ediția a 9-a) urmărim să sprijinim și să recompensăm perseverența, pasiunea și performanța studenților cu aptitudini pentru cercetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS