Acasă Educatie Trei unităţi de învăţământ din Bănie - la ceas aniversar

Trei unităţi de învăţământ din Bănie – la ceas aniversar

-

eleve elena cuza

Prima şcoală de fete din Bănie a împlinit ieri, 21 mai, 182 de ani de existenţă. Colegiul Naţional „Elena Cuza“ este una dintre cele mai importante şcoli din Oltenia şi a demonstrat acest lucru prin premiile obţinute de-a lungul timpului la concursurile şi olimpiadele naţionale. Profesorii şi elevii au marcat momentul aniversar printr-o serie de manifestări. La eveniment au fost invitaţi şi absolvenţii acestui colegiu, promoţia 1965. „Am decis să îi felicităm pe dascălii care se pregătesc să iasă din activitate după o viaţă petrecută la catedră: Mariana Bălăşoiu – învăţătoare, Virgil Şarpe – profesor educaţie plastică, Aurel Popeangă – profesor de limba şi literatura română, Eleonora Marcu – laborant de fizică. Tot la ceas aniversar, am hotărât să lansăm şi revistele şcolii, reviste cu tradiţie. Profitând de acest prilej, am decis împreună cu asociaţia de părinţi a şcolii să ne premiem olimpicii, pe acei elevi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare la disciplinele: germană, spaniolă, portugheză, limba engleză, sociologie. Am decis, aşa cum este firesc, să premiem şi dascălii care pregătesc aceşti copii pentru concursurile şcolare“, a precizat Mirela Genoiu, director la CN „Elena Cuza“.
Colegiul Național „Carol I“ din Craiova a împlinit, pe 20 mai, 189 de ani de existență. 189 ani de tradiție, istorie, demnitate și genialitate. De pe băncile bătrânului liceu au ieșit de-a lungul anilor oameni de seamă precum Theodor Aman, Corneliu Baba, Nicolae Titulescu, Gheorghe Țițeica, Adrian Păunescu sau Eugen Ionescu. Cu ocazia zilei aniversare, în unitatea şcolară a avut loc un târg de cărți, o dezbatere cu elevi și profesori, un spectacol de muzică și dans și o bătaie cu baloane cu apă.
Pe 21 mai a fost sărbătorită şi ziua Şcolii „Decebal“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.