12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educației a aprobat încă patru materii pentru elevii de liceu și din ciclul primar

Ministerul Educației a aprobat încă patru materii pentru elevii de liceu și din ciclul primar

Ministerul Educației a aprobat programele școlare pentru patru discipline opționale pe care elevii din ciclul primar și liceal le vor studia din anul școlar următor, scrie www.portalinvatamant.ro.

Noile programe școlare au fost adoptate și publicate deja în Monitorul Oficial. Așadar, începând cu anul școlar 2015-2016, elevii vor participa la una dintre disciplinele opționale „Joc și mișcare”, „Educație pentru prevenirea riscului rutier”, „Educație pentru dezvolvate” sau „Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală”. Potrivit programei publicate în Monitorul Oficial, o parte din discipline se adresează elevilor din clasele primare și cealaltă parte elevilor de liceu. Prin intermediul opționalului de „Joc și mișcare”, elevii din clasele I si a II-a vor fi influențați pozitiv privind dezvoltarea cognitivă si socio-afectivă.

„Potențialul jocurilor de mișcare poate fi utilizat și pentru consolidarea cunoștințelor pe care copiii le dobândesc la alte discipline de studiu (română, matematică, științele naturii). Maniera integrată de abordare a acestor obiecte de studiu face posibilă învățarea/consolidarea prin jocuri dinamice a alfabetului, cifrelor, denumirii animalelor, fructelor, legumelor, etc”, potrivit noii programe școlare.

Materia opțională de „Educație pentru dezvoltare” se adresează elevilor de liceu, care vor dobândi în urma parcurgerii acestor cursuri valorile de justiție socială, solidaritate, responsabilitate socială, cooperare pentru dezvoltare, atitudine pozitiva față de diversitate sau relaționare pozitivă față de cei din jur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS