16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Picnic poetic francofon Haikunoi

Craiova: Picnic poetic francofon Haikunoi

Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova, Lectoratul Francez, Departamentul de Limbi Romanice şi Clasice organizează, în cadrul zilelor dedicate Francofoniei 2015, Picnicul poetic francofon Haikunoi. Evenimentul va avea loc mâine, între orele 12:00 şi 14:00, în Holul Central al Universităţii din Craiova. Invitatul special al acestui eveniment este Excelenţa Sa Joanne Lemay, ambasador al Canadei la Bucureşti, care va susţine o alocuţiune la ora 12:30.

Cu această ocazie, va avea loc un picnic cu specific franţuzesc, pregătit de publicul francofon al acestei manifestări (studenţi, elevi, profesori de franceză). La picnic vor putea fi degustate delicatese franțuzești precum tarte, madeleine, brânzeturi franțuzești sau salate. La degustare sunt invitați studenți, profesori, elevi de liceu și preșcolari din Craiova.

În cadrul Picnicului poetic francofon va avea loc și un maraton național de haiku-uri – texte poetice compuse spontan de participanți, pe baza unei teme prestabilite. Astfel, studenții vor compune versuri în limba franceză, inspirându-se dintr-o fotografie ce ilustrează un peisaj de primăvară. Acestea vor fi publicate pe reţele de socializare, iar cele mai bune vor fi premiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS