6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Olimpicii României, invitați de nota 10 la Târgul Gaudeamus

Craiova: Olimpicii României, invitați de nota 10 la Târgul Gaudeamus

Olimpicii Dumitru Călugaru, Izabela Tiberiade şi Dan Mircea Mirea (de la stânga la dreapta)
Olimpicii Dumitru Călugaru, Izabela Tiberiade şi Dan Mircea Mirea (de la stânga la dreapta)

Elevii olteni care se numără printre olimpicii României au fost astăzi invitații de nota 10 de la Târgul Gaudeamus.

Izabela Tiberiade, elevă a Colegiului Național „Carol I” din Craiova, care a obținut premiul I la olimpiada internațională de limba romani, s-a aflat, alături de alți colegi olimpici, în regatul cărților găzduit de foaierul Teatrului Naţional din Craiova.

Dan Mircea Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul National „Frații Buzești”, premiat cu medalia de aur la olimpiada internațională de lingvistică și cu medalia de bronz la olimpiada internațională de biologie a fost un alt invitat de nota 10.

Cei care au vizitat în această după-amiază târgul de carte l-au putut cunoaște si pe Dumitru Călugaru, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. El a obținut anul trecut medalia de argint la olimpiada internațională de chimie şi medalia de aur la olimpiada internațională de chimie „Dimitri Mendeleev”.

A lipsit motivat de la întâlnire Ioan Laurenţiu Ploscaru, de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, pentru că azi a trebuit să fie prezent la olimpiadă. În cursul anului trecut el a reușit să obțină aur la olimpiada balcanică de matematică seniori și argint la olimpiada internațională de matematică.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS