19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii de clasa a VIII-a susțin simularea la matematică 

Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea la matematică 

Elevii de clasa a VIII-a vor susține azi cea de-a doua probă, cea la matematică, din cadrul simulării Evaluării Naționale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Cercetării și Științei.

La această simulare sunt așteptați să participe aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, iar dintre aceștia 12.748 sunt din București. Elevii care aparțin minorităților naționale și care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține miercuri simularea la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Și elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Astfel, aceste simulări pentru bacalaureat vor avea următorul calendar: Limba și literatura română (2 martie), Limba și literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de MECȘ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS