20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii din clasele I și a II-a vor folosi manualele vechi până la finalizarea licitației

Elevii din clasele I și a II-a vor folosi manualele vechi până la finalizarea licitației

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie a decis că elevii din clasa I vor utiliza vechile manuale, până în momentul în care licitaţia va avea un rezultat.
„Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a decis astăzi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I până la finalizarea licitației privind manualele digitale”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Prin ordin al ministrului Educației, inspectoratele școlare județene au obligația ca, în regim de urgență, să completeze stocurile de manuale școlare pentru clasa I.

Conform sursei citate, pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în școli. „Ministrul Educației Naționale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor școlare și a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceștia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educațional modern, eficient, adaptat realităților și nevoilor societății contemporane. Pentru ca școala românească să poată oferi elevilor acele cunoștințe, abilități și competențe necesare unei integrări rapide și eficiente în viața economică, socială și culturală, este esențial ca procesul de înnoire și adaptare la exigențele europene a manualelor și a programelor școlare să continue cu celeritate”, se arată în comunicatul de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS