23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieCâte un eliminat în Dolj şi Gorj, la ultima probă a bacalaureatului

Câte un eliminat în Dolj şi Gorj, la ultima probă a bacalaureatului

Vineri a avut loc ultima probă scrisă a examenului național de bacalaureat. Și la acest examen au fost înregistrate tentative de fraudă. În Dolj, unul dintre candidați a fost surprins încercând să copieze și a fost eliminat. Incidentul a avut loc la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova, vinovat fiind un absolvent al Liceului „Dimitrie Filișanu“ din Filiași. Pe durate întregii sesiuni au fost înregistrați opt eliminați. De altfel, la ultima probă, 421 de elevi au lipsit.
„În Dolj, pentru această evaluare s-au înscris 1.539 de candidați. 637 sunt înscriși pentru examen la biologie, 359 la geografie, 320 la anatomie și fiziologie umană. În rest, avem un candidat la chimie anorganică și un candidat la psihologie. Nu s-au prezentat toți cei înscriși. Au lipsit 421 de candidați“, a declarat Alexandrina Năstase, vicepreședintele comisiei județene de bacalaureat. Unii elevi care au participat la examen au spus că nu au prea avut timp să se pregătească pentru acest examen.
„Am susținut examen la biologie. Subiectele au fost cât de cât abordabile. Sper să iau. Nu am avut prea mult timp de pregătire. Locuiesc la țară și am mai avut treabă“, a declarat unul dintre candidații care au susținut examen la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ din Craiova. Și alți colegi ai săi au spus același lucru. „A fost destul de greu. Am avut ceva despre respirația la animale. Nu mai știu ce cerințe. Nu m-am pregătit foarte mult, pentru că am avut treabă“, a spus alt candidat. Rezultatele acestei sesiuni vor fi afișate luni, 1 septembrie.

Eliminată din examen pentru că a copiat de pe telefonul mobil

Şi o candidată din Gorj a fost eliminată vineri din examenul de bacalaureat, după ce a fost prinsă copiind de pe telefonul mobil. Participanţilor la ultima probă a examenului li s-a atras atenţia să nu intre cu telefoanele mobile în sală sau cu alt tip de aparatură, însă aspiranta la diploma de bac nu a ascultat recomandarea profesorilor supraveghetori. „La a treia probă scrisă a examenului de bacalaureat s-au înscris 946 de candidaţi şi au fost prezenţi 710. Am avut şi prima eliminată la această sesiune: o elevă de la Colegiul Tehnic 2, care avea un telefon mobil asupra ei. Ea are dreptul să conteste decizia. Luni, până la 12.00, vor fi afişate rezultatele, după care vor fi depuse contestaţiile, până la ora 16.00. Acestea vor fi analizate timp de două zile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie“, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS